Wat is chip-tuning?

Motorchip-afstemming is meestal een procedure waarin de elektronische besturingsmodule wordt herprogrammeerd, zodat het in verschillende omstandigheden anders uitvoert. De prijs hiervoor is afhankelijk van hoe je het gedaan krijgt. Een motorafstemming-chip is een integraal onderdeel van uw voertuigencomputer en elektrische systemen. Dit is wat de algehele prestaties reguleert en de manier waarop het reageert op verschillende rijomstandigheden. Een defecte of beschadigde chip kan de prestaties van het hele voertuig beïnvloeden, zelfs als u niet op de hoogte bent.

 

Wanneer u de motor van uw voertuigen afstemt, verandert u de programmering van de software die het bestuurt. Deze programmering kan worden gewijzigd door de timing van de tandwielen te wijzigen, het motortoerental aan te passen of de motor te verminderen / te beantwoorden. Als u de timing te veel verandert, werkt uw auto mogelijk niet correct omdat de software niet reageert en het voertuig mogelijk moet worden gediagnosticeerd door een professional om te zien of het veilig is om te rijden.

 

Chip Tuning omvat het snijden of elimineren van ongewenste componenten uit de elektronische besturingseenheid. Er zijn twee hoofdtypen chip-tuning; Handmatige afstemmen wordt uitgevoerd door de versnellingsratio’s, cilinderkleppen en de timing van de motor te wijzigen.

Het kan worden gedaan op een semi-automatische of een volledig automatische auto. Automatische chiptuning vereist geen aanpassingen aan de motor.

 

In motorchip tuning is timing meestal het belangrijkste om te veranderen. De hoeveelheid compressie wijzigen en de open poort toestaan, is afhankelijk van de opening van de haven. Havenstroom wordt geregeld door een elektronisch gestuurde klep die wordt geopend wanneer de druk in de cilinder een bepaald niveau overschrijdt. Hierdoor kan meer luchtbrandstofmengsel in de verbrandingskamer, het creëren van een hogere brandstofefficiëntie en -kracht.

 

Met automatische transmissie- en vierwielaandrijvingstoepassingen is het hoofddoel van chiptuning om meer vermogen te creëren. Dit omvat meestal de verbrandingsmotorafstemming en de ontstekingstiming. De bougies en de luchtreiniger beïnvloeden ook de prestaties van de motor, die kunnen worden aangepast voor maximaal vermogen.

Er zijn andere factoren die betrokken zijn bij dit type afstemming dat een motorgewicht, transmissievloeistof en de grootte van de motor omvatten.

 

Een veel voorkomende misvatting in chip-afstemming is dat het meer pkspower zal creëren dan de aandelenauto. De waarheid is, elke significante toename van de pksporen zal worden gegenereerd uit nieuwe delen. Elke toename van het koppel zal bijvoorbeeld worden gecreëerd door nieuwe tandwielen aan de transmissie toe te voegen. Bovendien wordt het zwaarder het voertuig, hoe meer pksporen wordt gegenereerd door de suspensie te veranderen of door de gewichtsverdeling van de auto te wijzigen. Omdat de meeste lichaamsstijlen worden ingesteld, zodat het gewicht vrij ongelijk wordt verdeeld, kan deze methode echt helpen de kracht van de voertuigen te vergroten.

Benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning? Klik hier voor meer informatie

Hyundai ix35 kopen

Een Hyundai ix35 kopen kan om meerdere redenen een aanrader zijn. Deze auto heeft namelijk een stoer design, biedt voldoende ruimte en is dus ideaal voor vrijwel ieder gezin. Mocht jij deze auto aan willen schaffen, dan kan je er natuurlijk voor kiezen om een nieuwe auto te kiezen. Echter kan je er ook voor kiezen om een tweedehands variant aan te schaffen. Mocht je een tweedehands variant kopen, dan heb je natuurlijk het voordeel dat je aanzienlijk minder geld kwijt bent. Mocht de auto bijvoorbeeld slechts een jaar oud zijn, dan is deze een stuk goedkoper dan een gloednieuwe variant. Het leuke hieraan is dat de auto van slechts een jaar oud zo goed als hetzelfde is als de nieuwe variant. 

Wil jij een oudere auto aanschaffen? Dan kan je dit natuurlijk ook doen. Mocht jij op zoek zijn naar een betrouwbare aanbieder? Neem dan eens een kijkje op viaBOVAG.nl. Deze website zorgt ervoor dat je in contact komt met betrouwbare aanbieders. Zij werken namelijk alleen maar samen met eerlijke aanbieders.

Handige filtermogelijkheden

Wanneer je een kijkje neemt op viaBOVAG.nl, dan valt het al snel op dat je hier veel handige filtermogelijkheden hebt. Zo kan je hier aangeven naar welk merk auto je op zoek bent, welk type en hoe veel kilometer de auto bijvoorbeeld op de teller mag hebben. Tevens kan je hier ook filteren op de kleur van de auto en in welke schaal de aanbieder zich moet bevinden.

Auto start niet? Dat is natuurlijk erg vervelend. Mocht dit het geval zijn, neem dan eens een kijkje op de website van RoadGuard. Deze aanbieder kan jou ook helpen zonder dat je een abonnement hebt. Tevens zijn zij snel ter plaatse en hebben zij een goede reputatie. Ben jij benieuwd naar hun werkwijze? Neem dan eens een kijkje op de website.