De 10 Ambachten
Image default
Gezondheid

De toekomst van de farmacie: de beste medicijnen van 2022

In 2022 zullen apotheek en zorg niet meer hetzelfde zijn als nu. Er zullen nieuwe medicijnen verschijnen, ziekten genezen die voorheen als onbehandelbaar werden beschouwd en alles veranderen wat we weten over de gezondheidszorg – en het is moeilijk te voorspellen wat de beste medicijnen van 2022 zullen zijn. Maar één ding is zeker: ze zullen levens veranderen en ze zullen miljarden dollars binnenhalen voor farmaceutische bedrijven die weten hoe ze ze op de juiste manier op de markt kunnen brengen.

De toekomst van de farmacie: de beste medicijnen van 2022

Wil je weten wat de toekomst is van de farmacie? Hier onder hebben we de beste medicijnen van 2022 beschreven! 

Apothekers van de 21e eeuw

We hebben allemaal dat favoriete medicijn. Of het ons nu helpt om te slapen, een aandoening te behandelen of gewoon onze zenuwen te verlichten, het gangpad van de apotheek is een go-to-bestemming voor verlichting en gezond verstand.

Terwijl we vandaag vragen wat de beste medicijnen zijn in 2018, als je een beetje in de toekomst kunt kijken en kunt zien welke medicijnen in 2022 de schappen zullen domineren bij je plaatselijke Walgreens, zou je kunnen merken dat je voor al je kleine drama’s zonder met de ogen te knipperen.

Hoe technologie de farma veranderde

Naast de impact op de werkplek, heeft technologie de manier waarop we omgaan met zorgverleners hervormd. In 2016 publiceerden onderzoekers van Stanford University een paper waarin ze een significante stijging zagen in de screeningspercentages voor kanker en depressie bij patiënten die telegeneeskunde gebruikten tijdens hun zorg.

Nu Telehealth-technologie de toegankelijkheid voor zorgprofessionals en gespecialiseerde expertise verbetert, worden meer mensen gescreend op levensbedreigende ziekten en krijgen ze de juiste behandeling.

Nanotechnologie – de toekomstige toepassing ervan

Nanotech heeft grote gevolgen voor de levering van medicijnen. Opneembare nanodeeltjes kunnen helpen bij het afleveren van medicijnen die op verschillende niveaus in ons lichaam werken. Op nanotechnologie gebaseerde vaccins zijn bijvoorbeeld een manier om bescherming te bieden tegen infectieziekten, terwijl de hoeveelheid die nodig is om een ​​gewenst effect te bereiken, wordt geminimaliseerd. Deze vorderingen kunnen een doorbraak betekenen in de manier waarop medicijnen worden toegediend en zullen waarschijnlijk met open armen worden ontvangen door zowel patiënten als zorgverleners.

Lorametazepam

Lorametazepam wordt ook voorgeschreven voor de behandeling van verschillende soorten aanvallen, voor de behandeling van prikkelbaarheid geassocieerd met een autistische stoornis en voor de behandeling van benzodiazepine-afhankelijkheid. Lorametazepam wordt gebruikt als premedicatie vóór chirurgische ingrepen.

Patiënten moeten met hun arts overleggen als ze lorametazepam moeten gebruiken en een MRI-scan (magnetische resonantiebeeldvorming) moeten ondergaan. Dit medicijn kan schadelijke interactie veroorzaken als het wordt ingenomen met het verkeerde type scans.

Diagnostiek van de volgende generatie

Met de trend naar gepersonaliseerde geneeskunde beginnen patiënten te verwachten dat de medicatie die ze nemen zal worden afgestemd op hun behoeften en niet slechts een one-size-fits-concept. Er zijn ook veel meer gegevens beschikbaar die artsen en medicijnontwikkelaars kunnen gebruiken om te kiezen welke medicijnen voor elk individu effectief zijn. Dat gezegd hebbende, is er een keerzijde – er is behoefte aan voorspellende analyses die kunnen beoordelen hoe waarschijnlijk het is dat een nieuw medicijn of nieuwe therapie zal werken op basis van iemands genetische samenstelling.

Diagnostische hulpmiddelen op basis van biomarkers

Diagnostische hulpmiddelen kunnen biomarkers detecteren, of indicatoren die vertellen hoe het met uw lichaam gaat. Een biomarker kan zo simpel zijn als een verandering in de kleur van urine of bloeddruk. Wanneer een nieuw farmaceutisch medicijn wordt vrijgegeven, kunnen deze diagnostische hulpmiddelen zorgverleners helpen het effectiever voor te schrijven en meer te leren over hoe het lichaam ermee omgaat. In 2022 zullen er honderden medicijnen op de markt zijn om elke kwaal te behandelen.

Gerichte medicijnafgiftesystemen (TDDS): wat zijn ze en hoe werken ze?

Geneesmiddelen kunnen worden toegediend via verschillende TDDS, zoals oraal, inhaleerbaar, injecteerbaar, plaatselijk en via transdermale pleisters. Inhaleerbare medicijnen zijn bedoeld om de longen binnen te komen door te worden ingeademd. Ze kunnen bijvoorbeeld de vorm hebben van poeders of gassen; Via gra wordt vaak geleverd via een inhalator die u als een vernevelaar gebruikt.

Doseringsvormen op basis van TDDS

Dit nieuwe supplement is ontworpen om de eetlust te onderdrukken en tot gewichtsverlies te leiden. Er zijn geen sterke klinische onderzoeken met dit medicijn uitgevoerd, maar het lijkt op basis van de effecten ervan geen gevaarlijk medicijn. Mensen die het supplement probeerden, zeiden dat ze zich goed voelden over zichzelf en meer energie hadden voor hun trainingen in de sportschool nadat ze het hadden ingenomen.

Ziektemodificerend medicijnafgiftesysteem (DMDS): wat het is en hoe het werkt

We weten misschien niet wat de beste medicijnen over 20 jaar zullen zijn, maar we weten dat het belangrijk is om over deze dingen na te denken. Nu de medische technologie in een snel tempo evolueert, worden onderzoekers uitgedaagd om nieuwe manieren te bedenken om medicijnen van de laboratoriumbank naar de patiënt te krijgen. Een voorbeeld zijn medicijnafgiftesystemen die meer gerichte behandelingen en langduriger effecten mogelijk maken.