De 10 Ambachten
Image default
Aanbiedingen

Alles over kleden voor succes

Waar je ook werkt, hoe je je kleedt is ongelooflijk belangrijk. Van de eerste indruk bij klanten tot de algemene indruk van professionaliteit op de werkplek, je kleding zegt veel over je. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je garderobe up-to-date en professioneel is – ongeacht wat voor werk je doet. Laten we eens kijken naar enkele tips om je passend te kleden op het werk!

Kies kleding die goed past en er professioneel uitziet
De eerste stap om er goed uit te zien op het werk is het kiezen van kleding die goed past en er professioneel uitziet. Vermijd wijde of te strakke kleding, want die kan afleiden of onprofessioneel zijn. Kies in plaats daarvan voor kleding die nauw aansluit op je lichaam zonder te strak of ongemakkelijk te zitten. Het is ook belangrijk om kleuren en patronen te kiezen die geschikt zijn voor kantoor – vermijd iets dat te fel of te opzichtig is! Voor een jurk kun je bijvoorbeeld ook onderjurken aanschaffen.

Kies voor kwaliteitsmaterialen
Bij het kiezen van kledingstukken voor je garderobe is het belangrijk om kwaliteitsmaterialen te gebruiken, zoals katoen, wol en linnen. Vermijd synthetische materialen zoals polyester, tenzij dat noodzakelijk is – die gaan meestal niet zo lang mee als natuurlijke vezels, en zien er vaak ook niet zo goed uit. Investeren in stukken van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat je garderobe langer meegaat en er beter uitziet.

Besteed aandacht aan accessoires
Accessoires zijn een belangrijk onderdeel van elke outfit – en dat geldt zelfs voor de werkplek! Let bij het samenstellen van een outfit op kleine details als pochetten, dassen, sokken, horloges en sieraden; deze kleine details kunnen een outfit echt doen opvallen. Maar pas op dat je niet te veel accessoires gebruikt – te veel accessoires kunnen afleiden en onprofessioneel zijn. Kies één of twee opvallende stukken die je outfit aanvullen zonder te overheersen. 

Ongeacht waar je werkt of in welke bedrijfstak je werkzaam bent, professioneel kleden is essentieel, zowel om een goede eerste indruk te maken op potentiële klanten en collega’s als om respect te tonen voor jezelf en je werkplek. Begin met het kiezen van kleding die goed past en er professioneel uitziet; kies voor natuurlijke materialen in plaats van synthetische; geef de juiste accessoires; en onthoud altijd less is more als het gaat om accessoires! Met deze tips in gedachten zul je zeker een positieve indruk maken, waar je ook gaat!

https://www.sliponline.nl/