De 10 Ambachten
Image default
Hobby en vrije tijd

BEVEILIGINGS FAAL VAN DE WEEK

FAAL VAN DE WEEK: HANGSLOT BEWEERT BESCHERMING TE BIEDEN

Iedereen die op de hoogte is van IoT-beveiliging zal waarschijnlijk geen fysieke beveiligingsproducten kopen die een soort draadloze bediening hebben. De lijst van exploits voor dergelijke apparaten is veel te lang en lijkt op een treurige verklaring over beveiliging, wat meer een bijzaak lijkt. Het is dus begrijpelijk dat u denkt dat een Bluetooth-slot het best kan worden aangevallen via de draadloze functie.

Wat blijkt, de Master 5440D Bluetooth sleutelkluis kan in een paar minuten met alleen een schroevendraaier worden verslagen. De sleutelkluis is het type dat een makelaar of AirBnB gastheer zou gebruiken om toegang te verlenen tot de sleutels van een woning. Bosnianbill begon aan een inspectie van de kluis van €100, op zoek naar zwakke punten.

Toen fysieke aanvallen met een hamer en het bedotten van de solenoïden met een magneet niets opleverden, besloot hij de veerkrachtige behuizing te verwijderen die Master zo attent had aangebracht om te voorkomen dat de doos de afwerking van een deur of poort zou beschadigen. Het ontzielde apparaat onthulde zo zijn verschrikkelijke geheim: twee kruiskopschroeven waarmee een vergrendelingssysteem aan de deksel is bevestigd. Als die eenmaal los zijn gedraaid, is een beetje wrikken met een schroevendraaier alles wat nodig is om de sleutels van het huis te pakken te krijgen.

In een vervolgvideo die later werd geplaatst, bekeek Bill een andere sleutelkluis van dichtbij en ontdekte dat Masterlock een slappe poging had gedaan om dit zwakke punt te verhelpen met een scheut epoxy in elke schroefkop. Het is zwak, op zijn best, omdat een tik met een hamer de smurrie genoeg samenperst om grip op de schroef te krijgen.

We dachten echt dat Bosnianbill’s aanval elektronisch zou zijn. Wie had gedacht dat een schroevendraaier de beste manier zou zijn om langs het draadloze systeem te komen?