De 10 Ambachten
Image default
Aanbiedingen

Maak kennis met het Scandinavische interieur

Ieder interieur heeft haar eigen kenmerken. Het Scandinavische interieur wordt de laatste jaren enorm populair. Dit interieur staat onder andere bekend om haar strakke vormen en warme kleuren. De natuurlijke materialen in de woning zorgen ervoor dat de natuur tot leven wordt gebracht. Maak kennis met het Scandinavische interieur. Het interieur wat jij niet wilt missen. Wil jij weten hoe jij jouw interieur een Scandinavische touch geeft? Lees het hier. 

Strakke vormen

Eén van de kenmerken van het Scandinavische interieur zijn de strakke lijnen. De strakke lijnen zien je veel terugkomen op de schilderijen. De schilderijen bevatten een aantal strakke lijnen. Daarnaast wordt bij het meubilair ook gebruik gemaakt van strakke lijnen. De poten onder de tafel staan strak naast elkaar. Een ronde tafelpoot hoort niet thuis bij het Scandinavische interieur. Er wordt rekening gehouden met een strakke en moderne vormgeving. Bij de Scandinavische vloerkleden zie je de strakke lijnen ook terugkomen. 

Welke kleuren worden er gebruikt? 

Bij een Scandinavisch interieur worden voornamelijk lichte kleuren toegepast. De boventoon van alle kleuren is over het algemeen wit. De witte kleur wordt vervolgens aangevuld door andere rustige kleurtinten. Grijs en zwart zijn natuurlijke kleurtinten die je veel terug ziet komen. Felle kleuren kunnen zorgen voor een bepaald contrast. Over het algemeen kiest men niet voor felle kleuren, maar wordt er gebruik gemaakt van pasteltinten. De lichte kleuren blijven terugkomen in het interieur. De lichte kleuren hebben alles te maken met Scandinavië. Het wordt daar namelijk vrij vroeg donker. Door gebruik te maken van lichte kleuren, wordt het daglicht optimaal benut. 

Haal de natuur in huis 

In een Scandinavisch interieur vind je veel natuurlijke materialen terug. Het hout is een natuurlijk materiaal wat in ieder Scandinavisch interieur terug te vinden is. Hout is een veel voorradige grondstof in Zweden, Finland en Denemarken. Daarom is het ook zeker niet verrassend dat hout één van de meest bekende kenmerken is van het Scandinavische interieur. Het hout is terug te vinden in meubels, vloeren en zelfs nog op het plafond. De afwerking bij een Scandinavisch interieur wordt vaak gedaan met natuurlijke beits. Het hout behoudt hierdoor haar natuurlijke kleuren.

https://www.obbyo.nl/