De 10 Ambachten
Image default
Zakelijk

Digitalisering zorgt voor nieuwe functionaliteiten binnen ERP

Digitalisering is overal om ons heen aan de gang, in elke organisatie en in elke sector. Hierdoor krijgen softwaresystemen ook nieuwe functionaliteiten, zoals ERP dat een ‘shop floor control’ functie krijgt. Dit is gunstig voor een productievloer. Hier gaan wij in dit artikel dieper op in.

Wat is shop floor control?

Shop Floor Control is een applicatie binnen ERP-software waarmee medewerkers altijd up-to-date inzicht hebben in het uit te voeren werk; En dat 100% papierloos. Via een touchscreen op de productievloer weet men precies welke werkzaamheden aan een order moeten worden uitgevoerd. Alle relevante informatie is in één oogopslag zichtbaar op het scherm: de uren, het verbruik en de output. Ook de registratie van uren en werkzaamheden gebeurt realtime. Men weet dus van iedere order precies wat de status is. Daarnaast kunnen ook andere afdelingen binnen het bedrijf direct in Isah de stand van zaken van alle orders inzien.

Efficiënter werken met SFC

Doordat alleen die orders in Shop Floor Control vermeld staan, waar medewerkers daadwerkelijk mee aan de slag kunnen, kan er efficiënter worden gewerkt. Daarnaast verliest men geen tijd meer met het verzamelen van de specificaties. Ook de registratie gaat snel, eenvoudig en direct. Iedereen weet op elk gewenst moment precies wat de voortgang van een lopende orders is. Dat maakt het bijhouden van de uren een stuk makkelijker. Het achteraf invoeren van urenbriefjes is daardoor definitief verleden tijd.

Alles altijd up-to-date

Een ander groot voordeel van SFC is dat alle informatie altijd realtime beschikbaar is. Vanaf de werkvloer kijkt men immers direct in de database. De kans op fouten wordt daardoor vele malen kleiner. Ook de gebruikersvriendelijkheid is een belangrijk voordeel. Iedereen op de productievloer moet makkelijk met de applicatie kunnen werken. Shop Floor Control is daarom eenvoudig te bedienen en alle informatie is overzichtelijk weergegeven met foto’s en kleuren. Men hoeft geen codes te onthouden of te scannen, er moet simpelweg op de juiste afbeelding op het scherm worden gedrukt.

Aanbieders van ERP

Er zijn veel verschillende ERP-leveranciers, een daarvan is de AIS Groep. Hun systeem richt zich op de verbinding tussen afdelingen en systemen en zorgt ervoor dat de automatisatie optimaal wordt ingezet binnen het bedrijf.