De 10 Ambachten
Image default
Zakelijk

Een uitdagende baan als verzorgende IG

Ben je op zoek naar een uitdagende baan in de zorg? Heb je de nodige kennis en ervaring met betrekking tot het verzorgen van bijvoorbeeld ouderen of beperkten? Dan kan verzorgende IG best een ideale baan voor jou zijn. Als verzorgende IG krijg je te maken met diverse werkzaamheden in de zorg. Deze baan is erg uitdagend en variërend. ideaal dus als je niet houdt van saaie 9 tot 5 baantjes. Hieronder lees je meer over wat er van je wordt verwacht als verzorgende IG, wat je werkzaamheden zullen zijn en wat je zelf kunt verwachten.

 

Wat wordt er verwacht van een verzorgende IG?

Er zijn een aantal punten die enorm belangrijk zijn. Om te beginnen dien je de nodige kennis te hebben over het vakgebied. Een afgeronde MBO-3 opleiding als verzorgende IG is dan ook een belangrijk punt. Verder wordt van je verwacht dat je wel wat ervaring hebt op het gebied van zorg en begeleiding. Ook is het belangrijk dat je niet alleen in teamverband, maar vooral ook zelfstandig aan de slag kunt en weet hoe je bepaalde problemen kunt oplossen. Je kunt terechtkomen in situaties waarin intensieve zorg nodig is. Je zult cliënten begeleiden die zelf niet in staat zijn volledig voor zichzelf te zorgen. De kans is ook groot dat je op sommige momenten verpleegtechnische handelingen moet verrichten.

 

 

Wat kun je zelf verwachten?

Je kunt een erg uitdagende baan verwachten met veel diversiteit. Het is absoluut niet eentonig. Wat je de ene dag meemaakt hoeft zeker niet te lijken op hetgeen wat je de volgende dag staat te wachten. Verder heb je zelf de keuze of je dichtbij huis of juist verder weg wilt werken. Deze vacature is niet in slechts 1 regio beschikbaar. Je kunt zelf de keuze maken uit meerdere regio’s. Verder kun je er vanuit gaan dat de hoeveelheid duren die je zult gaan maken in overleg met jou zullen worden vastgesteld. Uiteraard is er een minimum, maar de exacte hoeveelheid zal worden besproken. Ook kun je als verzorgende verrichten dat je in een hecht team kunt komen te werken.