De 10 Ambachten
Image default
Electronica en Computers

Wat kun je met een compressor?

Wat kun je met een compressor?

Een compressor kun je voor verschillende activiteiten gebruiken. Zo kan je met een Compressor de banden van je auto oppompen, maar ook kun je er verf mee spuiten. Hiervoor is het wel belangrijk dat je let op het aantal bars en ook of je dit kunt reguleren met een knop. Je wil immers niet de banden opblazen, maar ook wil je niet dat de verf gaat vlekken. 

Ook is het verstandig om op de tank te letten. Als je hem niet vaak gebruikt dan wil je het zo klein mogelijk houden zodat het ook niet veel ruimte in beslag neemt. Echter als je echt gaat verven dan heb je wel capaciteit nodig. Je wil immers niet dat hij er na een aantal minuten mee ophoudt omdat hij niet snel genoeg de lucht aan kan zuigen en opslaan. De hoeveelheid lucht verschilt tussen de modellen en daarom is het altijd verstandig om de beschrijving goed te lezen. Dit geldt ook voor de luchtdruk en hoeveel het apparaat per minuut kan aanzuigen.

Dit zijn onze tips

Bij 5top hebben we er lang over moeten nadenken waar je nu precies op moet letten. Dit omdat iedereen er iets anders mee wil kunnen doen. Als je denkt dat je het apparaat veel gaat gebruiken dan is het belangrijk dat je verschillende standen hebt. Dit zodat je de banden van je auto opgepompt krijgt, maar ook dat je hem voor bijvoorbeeld je gereedschap kunt gebruiken. Een instelbare luchtdruk zorgt voor voldoende kracht, niet teveel maar ook zeker niet te weinig. Een oliegesmeerde compressor kan in de regel het langste meegaan. Echter zijn deze vaak wel een stuk duurder, maar ook moet je hem onderhouden. Veel mensen kijken daarom voornamelijk naar het geluid wat het apparaat maakt. Zeker als je hem lang achter elkaar gaat gebruiken. Dan wil je hem namelijk zo stil mogelijk hebben.