De 10 Ambachten
Image default
Aanbiedingen

Deze machines heeft u nodig bij de betonbewerking

Deze machines heeft u nodig bij de betonbewerking

Als medewerker in de bouw weet u alles van het werken met beton. Dit materiaal wordt namelijk vaak gebruikt bij de bouw van huizen, bruggen en wegen. Dit is niet voor niets, want beton is erg sterk en bovendien duurzaam materiaal. Bij de juiste legging van het beton gaat het jarenlang onderhoudsvrij mee. Ideaal voor vele verschillende toepassingen. Echter is het hiervoor wel essentieel om het juiste gereedschap te gebruiken. Het betonmortel moet namelijk na het storten worden verdicht zodat luchtbellen verdwijnen. Ook is het belangrijk om het tot een glad oppervlak te maken. Hier leest u welke machines u nodig heeft bij de betonbewerking.

 

Betonmolen

Allereerst is het belangrijk om het beton in een betonmolen te mixen. U heeft hiervoor de juiste samenstelling van materialen nodig, om tot de gewenste massa te komen. Wanneer het beton goed genoeg is gemixt, kunt u het beetje bij beetje op de juiste plek gieten. Een kuipmixer komt hierbij goed van pas, omdat deze niet alleen goed mixt, maar ook makkelijk te verplaatsen is. U kunt hem vaak aan bijvoorbeeld een tractor bevestigen om het beton te storten. 

 

Trilnaalden of triltafels

Nadat het beton is gestort, is het belangrijk om alle luchtbellen die hierbij zijn ontstaan te laten verdwijnen. Hier komen de trilmachines aan de beurt. Voor grotere bouwprojecten zijn trilnaalden ideaal. Deze steekt u in het natte beton en laat u net zolang trillen, totdat alle luchtbellen verdwenen zijn. Werkt u in de PREFAB met kleine betoneenheden zoals traptreden? Dan is een triltafel wellicht handiger. Hierin kunt u namelijk perfect kleine betonproducten keer op keer in exact dezelfde vorm en grootte produceren. Bekijk het assortiment beton trilnaalden vooral eens op uw gemak, om de juiste machine te vinden.

 

Trilbalken en afwerkspanen

Tot slot is het belangrijk om het oppervlak netjes af te ronden. Na het storten en trillen ziet de bovenlaag er namelijk nog niet strak uit. Gebruik hiervoor trilbalken en afwerkspanen. Deze beweegt u stap voor stap over de betonlaag heen. Net zolang totdat het gehele oppervlak glad is. Nu is het wachten tot het beton goed gedroogd is. Daarna kunt u het eventueel voor andere doeleinden verder bewerken.

 

https://www.lieversholland.com/