De 10 Ambachten
Recreation / Food

E Liquid kopen – welke moet je hebben?

E liquid kopen

Op deze pagina vind je informatie die je kan gebruiken wanneer je e-liquid wilt kopen. Zo vertellen we hoe je zelf je ideale liquid kan samenstellen en informeren we je over de nicotinesterktes waaruit je kan kiezen. Of te wel: Waar moet je op letten wanneer je e-liquids voor het eerst aanschaft?

 

Let altijd goed op de nicotinegehalte

Het zal je vast niet verbazen dat het belangrijk is om een liquid te kopen die bij jouw huidige rookgedrag past! Je moet het als volgt zien: Met elektrisch roken moet het aantal hijsjes dat je neemt overeenkomen met 1 echte sigaret. Dat betekent dus ook dat je een liquid moet vinden die, verhoudingsgewijs, over een even hoge nicotinegehalte beschikt. Hieronder hebben we een lijstje voor je samengesteld zodat je weet welke sterktes bij welk rookgedrag passen.

 

  • Kies je voor een e-liquid met een hoog nicotinesterke van maximaal 24 tot minimaal 19 mg? Dan komt dit overeen met het roken van zeer zware shag. Je rookt er dan ook minimaal tussen de 25 en 30 per dag of meer. Er zijn maar weinig e-liquids beschikbaar met deze sterktes. Vaak eindigt het bij 18 mg nicotine per ml.
  • Deze wordt het vaakst gekozen: Een medium nicotinesterke van 12 – 18 mg. 12 mg is vergelijkbaar met de nicotine die in gewone sigaretten of shag zit. Je kunt het beste een liquid van 18 mg nicotine per 10 ml kopen wanneer je veel tot zeer veel rookt.
  • Een nicotinesterke van 6 mg per 10 ml is ongeveer evenveel als de hoeveelheid nicotine die in light sigaretten zit.
  • Tenslotte kan je er ook nog voor kiezen om een e-liquid te kopen waarin geen nicotine zit. Deze liquids zijn ideaal voor mensen die het gevoel van echt roken willen behouden maar toch geen nicotine meer willen binnen krijgen.

 

De juiste nicotinesterkte kiezen is belangrijk

Kies je een liquid met een te hoog nicotinegehalte? Dan kan je last krijgen van hartkloppingen, hoofdpijn, misselijkheid en andere lichamelijke problemen. Een liquid met te weinig nicotine kan er juist weer voor zorgen dat je meer gaat dampen dan dat je voorheen rookte.

Gratis liquid uitproberen

Een e-liquid kopen doe je natuurlijk bij Damp-e. Wil je eerst een e-liquid uitbroberen voordat je hem koopt? Kom dan langs op Slotlaan 271 in Zeist en bezoek onze e-sigaret winkel!