De 10 Ambachten
Recreation / Food

Wat is een e-liquid

Een e-liquid is een vloeistof die gebruikt wordt voor e-sigaretten. De tank (clearomizer) van de e-sigaret vul je met deze vloeistof waarna een ontsteker een spiraal verhit en deze vervolgens ook de e-liquid verhit waarna er vervolgens damp vrijkomt. Deze damp adem je samen met de nicotine in. Dampen lijkt in veel opzichten op echt roken maar is minder schadelijk. Ook is het roken met de e-sigaret veel goedkoper dan het roken van traditionele sigaretten. Dat alleen al is voor veel rokers de reden dat ze overstappen op de e-sigaret!

 

Uit welke stoffen bestaat een e-liquid?

Het is per fabrikant afhankelijk uit welke stoffen een e-liquid bestaat. Maar in vrijwel alle gevallen wordt gekozen voor 4 stoffen die de basis vormen: PG, VG, aroma en nicotine. PG (propyleenglycol) bindt aroma’s aan elkaar en ook zorgt deze stof voor de throathit. Deze throathit komt overeen met het gevoel dat rokers in de keel en longen krijgen wanneer ze sigarettenrook inhaleren. VG is vegetable glycerine en een product dat uit plantaardige olie wordt gewonnen. VG is zoet van smaak en is in belangrijke mate verantwoordelijk voor de ontwikkeling van damp. Naast deze twee belangrijke stoffen voegt de fabrikant een of meerdere aroma’s toe. Vaak kiest men voor natuurlijke aroma’s. Tenslotte wordt er een bepaalde hoeveelheid nicotine toegevoegd aan de e-liquid. Nicotine is een verslavende en schadelijke stof. Daarom is elektrisch roken nog altijd schadelijk voor de gezondheid. Tenzij je kiest voor nicotinevrije liquids.

 

E-liquid kopen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om elektrisch te gaan roken dan ben je op de hoogte van de gezondheidsvoordelen en financiele voordelen. E-liquids zijn erg goedkoop en dat maakt elektrisch roken financieel voordeliger. Een E-liquid kopen kan gemakkelijk online. Echter zit er soms nog flink wat kwaliteitsverschil in. Koop je e-liquid bij een vertrouwde shop welke kwaliteit levert. Zodoende rookt je geen troep. Eliquidkopen.nl is een zeer betrouwbare webshop waar je online je e-liquids kunt kopen. Alle producten zijn van kwaliteit dus je krijgt geen troep binnen. Bovendien krijg je veel korting wanneer je meerdere liquids besteld!