De 10 Ambachten
Recreation / Food

Automatisering geautomatiseerd

Vroeger moest alles met de hand gebeuren, van de kleinste handelingen tot de meest grote en complexe handelingen. Tegenwoordig hebben we dankzij de technologische ontwikkelingen, startende vanaf het zogenaamde Fordisme en de komst van de lopende band, een stuk meer werk kunnen automatiseren. Tegenwoordig zitten we steeds in de situatie dat alles geautomatiseerd is, van het automatiseren van fabrieksprocessen tot het automatisch afhandelen van telefoontjes dankzij een meerkeuzemenu.

We zijn zelfs zo ver dat automatisering te automatiseren is. Als voorbeeld gebruiken we producten in de supermarkt. De meeste producten zijn voorzien van een label met daarop een barcode waar de prijs, herkomst, houdbaarheid en dergelijke op staan. Deze worden er automatisch op geprint door de coding and marking printer van CBBS, dit is geautomatiseerd. Maar ondertussen is er nog meer geautomatiseerd. Zo kan het gebeuren dat een product niet goed genoeg is en uit het assortiment gehaald wordt, of verandert de uiterste houdbaarheidsdatum. Vroeger betekende dat dat het nummeren en labelen van producten helemaal opnieuw gedaan moest worden, maar tegenwoordig wordt kunstmatige intelligente software gebruikt om dit zelf te automatiseren waardoor fouten of veranderingen automatisch verwerkt worden zonder dat er mensen aan te pas hoeven te komen.

De huidige technologie lijkt bovendien de weg naar meer automatisering verder geopend te hebben, want momenteel wordt er veel geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie, waardoor straks computers zelf kunnen leren en zo ook zelf kunnen aanpassen en automatiseren. Daarnaast staan ook andere technologieën ook in de kinderschoenen die veel potentie hebben voor de nabije toekomst. Denk aan 3D printers waarmee producten op alle locaties geprint kunnen worden zonder tussenkomst van mensen en de komst van steeds sneller draadloos internet waardoor al deze toepassingen steeds beter en sneller met elkaar kunnen communiceren en de ontwikkelingen als gevolg weer steeds sneller zullen ontwikkelen.

http://www.kba-metronic.com/nl