Een insteekthermometer is een meetinstrument wat beschikt over een insteekvoeler waarmee de kerntemperatuur van het product uiterst nauwkeurig gemeten kan worden. De meetresultaten worden vervolgens in het display weergegeven. Volgens de richtlijnen van o.a. HACCP is het noodzakelijk een dusdanig meetinstrument te gebruiken om de voedselveiligheid daarmee te kunnen garanderen. Met name ondernemingen als horeca, grootkeukens, cateraars, zorginstellingen of de fastfoodsector dienen gebruik te maken van insteekthermometers. Met de insteekvoeler van het meetinstrument kan zowel dompel- als insteekmetingen worden uitgevoerd. Denkende aan: Insteekmetingen:
Dompelmetingen:
Meten met een insteekthermometerDe temperatuursensor van de insteekthermometer zit in de punt van de insteekvoeler verwerkt. Om een juiste meting uit te kunnen voeren dient de insteekvoeler minstens 3 cm in het te meten product gestoken te worden. Alleen op deze manier kan nauwkeurig gemeten worden. Wanneer bijvoorbeeld een insteekmeting in vlees gedaan wordt, is het noodzakelijk dat de insteekvoeler niet te dicht bij het vet of het bot gestoken wordt.
Na gebruik is het essentieel dat de insteekvoeler gereinigd wordt. Dit kan eenvoudig gedaan worden met de speciaal ontwikkelde voelerreinigingsdoekjes. Door de insteekvoeler van de insteekthermometer grondig te reinigen wordt kruisbesmetting voorkomen. Insteekthermometer kopenVoor de professionele bedrijven is het aan te bevelen gebruik te maken van de insteekthermometers van Ebro. Ebro is een merk uit het topsegment en is leverancier van hoogwaardige meetinstrumenten. De Ebro TFX410 de beste thermometer en wordt aanbevolen door de professionals. De thermometer is zeer nauwkeurig en heeft een meetbereik van -50 graden tot -200 graden. De insteekvoeler beschikt over een groot display, waardoor de temperatuur eenvoudig is af te lezen.
|
https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop.aspx |