De 10 Ambachten
Image default
Recreation / Food

Een zelfscan-avontuur

Het is vrijdagavond en voor jou betekent dat dat het boodschappenavond is. Lopend langs de schappen, zoek je naar de producten die op jouw boodschappenlijstje staan. Opvallend is dat alle etiketten van de supermarktproducten naar voren staan, oftewel gespiegeld. Toch ben jij weinig geïnteresseerd in het merk van het product, aangezien jij op zoek bent naar de houdbaarheidsdata. Een pak melk moet de hele week nog meegaan, terwijl een broccoli morgen al opgegeten wordt. Op basis van deze criteria selecteer jij de juiste producten uit de schappen en vervolg jij je weg naar de kassa.

Aangekomen bij de zelfscankassa’s word je gevraagd om de barcode van de producten één voor één te scannen, zodat de supermarkt weet welke producten jij gekocht hebt en uit de schappen verdwenen zijn. De streepjescode van ieder product scan je netjes af en de producten zonder code voer je handmatig in op het scherm van de kassa. Daarna klik je op betalen en kun je met jouw bon de ruimte verlaten.

De houdbaarheidsdatum, het artikelnummer en de streepjescode samen vormen het etiket van een artikel. Deze is zorgvuldig samengesteld door de codeerder, die zich moet houden aan de Europese wetgeving voor codering. Niet alleen moet het etiket namelijk voldoen aan de bovengenoemde eisen, maar ook is het van groot belang dat de artikelen te traceren zijn aan de hand van deze code. Producten met een fabrieksfout kunnen zo efficiënt en snel teruggehaald worden uit de supermarkten of winkels, zodat de consument beschermd wordt tegen deze ‘gevaren’. Eén van de beste codeerders is KBA-Metronic. Zij houden zich bezig met het zorgvuldig coderen van producten volgens unieke labelprints. Met behulp van een geavanceerde etiket machine weten zij geweldige codes te printen en producten hiervan te voorzien. Ben jij dus ook op zoek naar een codeerder, die niets moet hebben van fantasieloze prints? Ga dan snel naar de website van KBA-Metronic en laat je verrassen door de harmonische etiketten!

https://coding.koenig-bauer.com/nl/