De 10 Ambachten
Recreation / Food

Big Green Egg maakt koken gemakkelijk en gezond

The Big Green Egg is het nieuwe verfijnde buiten koken volgens een eeuwenoude methode. Ruim 3000 jaar geleden proefden de Amerikanen in Japan van het overheerlijke eten wat in een kleipot was klaargemaakt. Ze namen dan ook het besluit om deze zogenaamde ‘kamado’s’ mee te nemen naar de Verenigde Staten. Daar werden ze uiteindelijk door een bedrijf vanaf 1974 geïmporteerd vanuit Japan en China. Vervolgens besloot men om de kleiovens te verfijnen, wat resulteerde in Big Green Eggs. Met onder andere behulp van keramiek ontwikkeld door de NASA, werden er uiteindelijk in Mexico eigen varianten geproduceerd.

 

Duurzame kookmethode

Na diverse modellen,als alternatief van de Aziatische kleioven, is er nu een prachtig eind exemplaar uit voortgekomen: het grote groene ei, the ‘Big Green Egg’. Door de keramiek soort is het een duurzame kooktechniek geworden. Het heeft namelijk een hele lange levensduur en de temperatuur buiten heeft geen invloed op de keramiek, zodoende kan je het gehele jaar buiten koken en genieten van hele smaakvolle gerechten. Je kan gaan voor een vis met zoutkorst, of zeer mals vlees. Maar je kan ook geweldige desserts maken met de Big Green Egg bbq. En dat dan in de zomer én in de winter.

 

Demonstraties van de Big Green Egg

Alles draait om smaak en kwaliteit bij de Big Green Egg. Om te zien is de Big Green Egg prachtig. Maar als je wil weten hoe het werkt, dan kan je op het internet verschillende filmpjes bekijken. Daarnaast worden er ook regelmatig demonstraties gegeven in de verkooppunten van de Big Green Egg. En deze zijn zeker de moeite waard. Zelfs zijn er workshops om te volgen, er bestaan namelijk zeer veel verschillende mogelijkheden. Te veel om op te noemen, maar als je eenmaal kennis maakt met deze manier van koken wil je het hele jaar buiten koken.