De 10 Ambachten
Recreation / Food

Niet meer thuis blijven

Online bestellingen plaatsen en later de pakketjes ontvangen. Je koopt als het ware voor je zelf een cadeau die je ook mag uitpakken. Het is het gemak van de laatste jaren. Online shoppen en thuis ontvangen, je hoeft er zelfs niet altijd voor thuis te zijn. Want mocht je zelf niet thuis zijn gaat de postbezorger wel even naar de buren om te kijken of zij wel thuis zijn, je krijgt een briefje in de bus waarop staat dat het of bij de buren is bezorgd of dat ze het morgen nog een keer gaan proberen of dat je het kan ophalen op het postkantoor of een post afhaalpunt. Het is ideaal voor de mensen die een fulltime baan hebben en niet even naar de winkels kunnen gaan omdat ze aan het werk zijn. Online shoppen kan op ieder moment van de dag en het wordt vanzelf verwerkt, mocht het toch niet goed zijn kan je dit negen van de tien keer kosteloos terugsturen.

Voor de gene die wel veel thuis zijn en dus niet fulltime werken is het vaak wel handig dat je weet wanneer je pakketje komt. Sommige mensen blijven er speciaal voor thuis, zodat ze het direct kunnen aannemen van de postbezorger en ze niet de volgende dag nog een keer hoeven thuis te blijven. Echter het inschatten wanneer het pakketje geleverd wordt is niet altijd helemaal goed geregeld. Soms krijgen consumenten de tijdsindicatie tussen twaalf en vijf. Niet echt heel precies en toch een hele middag waarin je heel veel had kunnen doen dan thuis blijven en wachten op je pakketje.

Sommige bedrijven zijn al wat preciezer met de tijd indicatie inschatten. Maar hoe doen ze dit want deze bedrijven moeten geüpdatet worden vanuit de bezorgauto en dit vervolgens doorsturen naar de desbetreffende link die je als online consument hebt gekregen in de mail. Doormiddel van deze link of tegenwoordig zelfs als app word de consument op de hoogte gehouden waar het pakketje zich bevind.

Bedrijven doen dit doormiddel van een GPS Tracker. Deze tracker is gemonteerd in of aan de auto en heeft een stroom toevoer vanuit de motor. Dit gps volgsysteem geeft elk moment een signaal af waar het zich bevind en op deze manier kan het bezorgbedrijf via de link of de app de consument op de hoogte houden wat betreft de tijd indicatie.

https://mygpstracker.nl/