De 10 Ambachten
Recreation / Food

Prettig zwembad

Dit artikel is voor alle walvissen, waterratten, baantjestrekkers, Ranomi Kromowidjojo’s en zeemeerminnen. Voel je als een vis in het water met een mooi en schoon zwembad. Uit onderzoek is het gebleken dat er twee soorten mensen zijn, mensen met een eigen zwembad en mensen zonder eigen zwembad. Je zou kunnen aannemen dat mensen met een eigen zwembad gelukkig zijn en positief in het leven staan. Toch blijkt het goed onderhouden van een zwembad als een blok aan het been te hangen en laat dat nou net in combinatie met water geen goede eigenschap te zijn. Daarom zal ik in dit verhaal kort toelichten hoe onderhoud snel en gemakkelijk kan verlopen.

Voorkomen is beter dan genezen en wat er niet inkomt hoeft er ook niet uit. De Nederlandse taal staat vol met de eerste tip die ik ga uitdelen. Dek je zwembad goed af met een zwembadzeil. Dit zeil voorkomt dat er ongewenste voorwerpen in het water belanden. Ongewenste voorwerpen lopen breed uiteen, maar een voorbeeld zijn blaadjes, zand of huisdieren. Door het zwembad goed af te dekken als het niet gebruikt wordt kan dit dus worden voorkomen. Mocht je nou onverhoopt toch ongewenste objecten in je zwembad aantreffen is het aan te raden om een waterstofzuiger en een schepnet aan te schaffen. Uit ervaring blijkt dat een goedkope oplossing zoals bijvoorbeeld een speciaal opzetstuk de zaak omslachtig en moeilijk maakt.

Verder is er naast zichtbaar vuil ook de bedreiging van onzichtbare organismen zoals bijvoorbeeld algen en bacteriën. Dit kan besterden worden met chloor, maar dan dient de PH waarde wel op optimale waarde te zitten. Dit is tussen de 7 en 7.6. PH waarde is de zuurtegraad van het water, als deze te hoog of te laag is werkt het chloor niet alleen minder, men maakt kans op enge huidziekten doordat het water dan de huid aantast. Op www.zwembadfolie.nl kan je nog een aantal extra tips lezen over het onderhoud van zwembaden.

http://www.zwembadfolie.nl/