De 10 Ambachten
Dienstverlening

Kies de meest passende rigging voor je event

Rigging gebruiken voor je evenement

Vele evenementen maken gebruik van de mogelijkheden van rigging. Het biedt ontzettend veel opties en zorgt voor een stuk extra professionaliteit. Met rigging kun jij als organisator al je audiovisuele apparatuur de lucht in krijgen. Je zorgt ervoor dat deze techniek aan de daarvoor bestemde trussen bevestigd wordt en vervolgens met takels de lucht in gehesen wordt. Zo krijg jij de av-techniek op precies de gewenste hoogte. Het gebruik van rigging zorgt dat jij kunt bereiken wat je voor ogen had.

Voorzie mensen op tribunes middels rigging van beleving

Stel je voor dat op je evenement mensen op tribunes zitten. Afhankelijk van je eventlocatie kunnen dit best hoge zitplekken zijn die ver van het podium verwijderd zijn. Om deze mensen toch een beleving te geven maak je gebruik van rigging. Je moet sowieso audio-installaties aan trussen bevestigen. Deze worden met behulp van de juiste takels de hoogte in gehesen. Om de beleving helemaal compleet te maken kun je ervoor kiezen om tevens videoschermen in te zetten. Zo kan het publiek op de tribunes het optreden of verhaal op het podium zowel goed horen als goed zien. Rigging maakt dit allemaal mogelijk.

Zorg voor extra sfeer met verlichting vanuit een andere hoek

Ook verlichting kun je een extra niveau van professionaliteit geven met rigging. Je zorgt er immers voor dat de lichtstralen nu vanuit heel andere hoeken kunnen komen. Zo kun je een lichtshow realiseren die je zonder rigging niet kon maken. Dit zal bijvoorbeeld een concert erg ten goede komen. Lichtshows doen het daar altijd erg goed en zorgen voor een opzwepend effect bij het aanwezige publiek. Maar ook zakelijke evenementen kunnen een extra laag van sfeer krijgen door de verlichting die door rigging mogelijk gemaakt wordt.

Professionele en gekeurde rigging

Belangrijk is dat je zaken doet met een partner die professionele en gekeurde rigging levert. Het laatste wat je wilt is dat je tijdens je evenement zorgen maakt over de veiligheid en de betrouwbaarheid van de materialen. Om dit te voorkomen zorgen professionele partijen voor een keuring. Als je kijkt naar rigging is dit verplicht om minimaal jaarlijks een keuring uit te voeren. Vraag hoe een partij staat tegenover het keuren op locatie als jij voor een langere periode de rigging materialen wilt gebruiken.

Doe zaken met een specialist op dit gebied

Een specialist op dit gebied helpt je met het vinden van de juiste rigging. Het kan een zoektocht zijn als je zelf niet goed weet waar je moet beginnen. Vertrouw dan op de ervaring en kunde van een expert. Vertel jouw wensen en hoe jij jouw evenement voor je ziet. De specialist zal je adviseren in wat er wel en niet mogelijk is. Zo kies jij uiteindelijk de meest passende rigging voor je event.

https://riggingbox.nl/