De 10 Ambachten
Image default
Dienstverlening

Minder gas verbruiken doe je zo

Op het moment is gas erg duur, vanwege de huidige situatie rondom de Oekraïne-oorlog. Het is daarom slim om zo min mogelijk gas te verbruiken. Maar hoe kan je dat nou het beste doen? Het begint met de keuken. Stop met koken op het gas en stap over op een inductieplaat. Om dit te laten installeren kan je een elektricien inschakelen. Waar je ook woont, er is altijd wel een elektricien in de buurt. Een Elektricien Zaandam, Alkmaar, Amsterdam of op een andere plek in Nederland. Zij zorgen voor een geschikte aansluiting van de inductieplaat, waardoor de plaat goed werkt en de stoppen niet zullen doorslaan. 

Isolatie voor een warmer huis

Als de Elektricien Zaandam is ingeschakeld om de nieuwe inductieplaat te installeren, kan je nog een aantal andere dingen om minder gas te verbruiken. Er wordt erg veel gas verbruikt voor het verwarmen van je huis. Het is daarom slim om te investeren in een goed geïsoleerd huis. Dit kan door in alle ramen dubbel glas te plaatsen. Zo verlies je minder snel de warme lucht van binnenshuis via het glas aan de buitenwereld. Daarnaast kan je ook je kiezen voor spouwmuurisolatie. De ruimte tussen de twee buitenmuren, de spouw, wordt dan gevuld met isolatiemateriaal. In oudere woningen is vooral vloerisolatie een handige investering. 

Minder water laten verwarmen door gas 

Ook uw douche routine heeft invloed op het gasverbruik. Het gas verwarmt namelijk het water voor de douche. Korter douchen is daarom al een goed begin. Hoe korter je doucht, hoe minder water er verwarmd hoeft te worden. Je hebt ook waterbesparende douchekoppen die ervoor zorgen dat er minder water wordt verbruikt . Als je altijd erg heet doucht, is het ook aan te raden om de douche volgende keer iets kouder te zetten. Er  hoeft dan minder gas verbruikt te worden, voor de opwarming van het douchewater, omdat de temperatuur van het water dan lager is.