De 10 Ambachten
Internet

Kies voor jouw bedrijf een passende branding

Wat is branding voor je bedrijf?

Elk bedrijf heeft een bepaalde branding. Dit is kortgezegd de merkidentiteit van het bedrijf. Dit bestaat uit een logo, een huisstijl en een tone-of-voice. Deze kies je om een bepaalde manier van communiceren te hebben. Dit moet aansluiten bij zowel je doelgroep als bij je product(en) of dienst(en). Komen deze niet goed overeen, dan ontstaat er vaak verwarring. Zo kun jij bijvoorbeeld een modern producten aanbieden dat gericht is op jongeren. Als je dan een oubollig logo gebruikt met kleuren die vroeger populair waren en een heel formeel taalgebruik hanteert, zal jouw doelgroep denken dat de boodschap niet voor hen is. Andersom werkt het natuurlijk ook: de oudere doelgroep kan bij een verkeerde stijl de kans hebben sommige woorden niet te begrijpen. Kies je voor je startende bedrijf een passende branding geven, dan zal je beoogde doelgroep meer gebaat zijn bij je aanbod.

Vind als startende ondernemer een goede branding

Zeker als startende ondernemer wil je dat je bedrijf een stijl heeft die past bij je business. Mensen krijgen door je branding een bepaald gevoel bij jou en je aanbod. Zo heeft bijvoorbeeld Coolblue een frisse uitstraling doordat er gebruik gemaakt wordt van heldere kleuren die goed contrasteren. Je koppelt het gevoel dat een bedrijf uitstraalt direct aan je eigen gevoel. Zorg je ervoor dat jouw website er energiek uitziet? Dan moedig je de bezoekers aan om ook actief te worden. Je warmt ze alvast op voor hetgeen ze kunnen verwachten als ze zaken met jou doen.

Vindbaarheid is key

Door in te zetten op de juiste stijl kun je ook vindbaarheid gaan creëren. Als je weet welke doelgroep je wilt aanboren en met welke boodschap je dat wilt gaan doen, is het daar de tijd voor. Hoe aantrekkelijker de branding van jouw bedrijf is voor je doelgroep, hoe beter zij zich kunnen identificeren met je business. En als ze dat goed kunnen, dan is de kans groter dat ze overgaan tot koop.

Blijf consistent in al je uitingen

Belangrijk is dat je met je business consistent blijft aan je gekozen branding. Zeker als je gebruik maakt van meerdere uitingen. Denk hierbij aan je website, aan kanalen op social media en eventueel zelfs aan flyers en posters of reclame op tv of in de krant. Blijf jij continu dezelfde stijl aanhouden, dan word je bedrijf op een gegeven moment herkend. Hoe vaker dat gebeurt, hoe groter de kans dat mensen nieuwsgierig worden. Dit resultaat kun je het beste bereiken door een professioneel team in te schakelen. Zij kunnen voor jouw bedrijf de branding bedenken en daarbij een website ontwerpen.

https://www.mijnonlinestart.nl/