De 10 Ambachten
Image default
Internet

4 redenen om een asset management software te huren!

Sinds zij door de industrie worden gebruikt, hebben digitale platforms voor onderhoudsbeheer een enorme efficiëntie sprong mogelijk gemaakt. Zij maken immers een betere controle van de activiteiten mogelijk, verhogen de beschikbaarheid van de apparatuur en verlagen de onderhoudskosten.

Door de technologische ontwikkeling konden deze programma’s meerdere functies omvatten. Zij maken het niet alleen gemakkelijker en assertiever om werkopdrachten in te vullen, maar vergemakkelijken ook de follow-up van de onderhoudsuitvoering en maken het mogelijk activa te registreren en te classificeren. De asset management software helpt ook bij het zoeken naar informatie om indicatoren te creëren en zijn interessant om te voldoen aan auditing eisen.

 

Hoe moet ik kiezen?

Bij het vergelijken van de op de markt beschikbare oplossingen is het van belang op een aantal punten te letten. De eerste en meest voor de hand liggende is het analyseren van de functionaliteiten. In het algemeen liggen de belangrijkste instrumenten zeer dicht bij elkaar wat de levering betreft. Wat verandert is de gebruiksvriendelijkheid en de intuïtieve navigatie.

Het is ook raadzaam te kijken naar de tijd dat de software op de markt is, want hoe langer de ervaring, hoe groter de kans dat de oplossing met succes aan de eisen voldoet.

De licentiekosten zijn een andere factor van analyse, het is belangrijk om de aankoop van een asset management software als een investering te beschouwen. Wij kunnen niet alleen kijken naar de financiële waarde die door een technologieleverancier in rekening wordt gebracht. Er moet worden nagedacht over de voordelen die dit instrument voor het management zal opleveren. Bekijk hieronder enkele voordelen die de belangstelling voor industriële onderhoudsgereedschappen rechtvaardigen.

 

1. Organiseren van werkorders

Het beheer van werkopdrachten is een basisfunctie van asset management software. De instrumenten maken het mogelijk werkorders te prioriteren per uitrusting of per plaats en operationele richtlijnen op te stellen met het oog op de beste onderhoudsprestaties.

 

2. Standaardiseren van processen

Een andere toegevoegde waarde van de asset management software is het vergemakkelijken van de implementatie van duidelijke, welomschreven en gestandaardiseerde processen. Het doel is ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde procedures volgt, met geautomatiseerde schema’s en gedocumenteerde workflows, wat de productiviteit en de efficiëntie ten goede komt.

 

3. Integratie

De gespecialiseerde industriële onderhoudssoftware is zodanig verbeterd dat integratie met bedrijfsbeheersystemen (ERP’s) mogelijk is geworden. Dit is een belangrijk voordeel, aangezien de oplossingen complementair zijn. Met de komst van Industrie 4.0 kan onderhoudssoftware worden geparametriseerd om verbinding te maken met verschillende systemen en technologieën, in het bijzonder met sensoren en monitoring software.

 

4. Preventief en predictief onderhoud

Andere waardevolle hulpmiddelen van de digitale onderhoudsplatforms zijn het opnemen van onderhoudsplannen en het controleren van de periodiciteit van interventies in de apparatuur. Bovendien maakt de opstelling van rapporten over de gemiddelde tijd tussen defecten en de gemiddelde tijd tot reparatie het mogelijk de apparatuur stil te zetten om onderhoud te plegen voordat defecten optreden.