De 10 Ambachten
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarvoor kun je zoal bij de zeilschool terecht

Bij een zeilschool kun je meer doen dan je misschien denkt. Natuurlijk kun je een zeilcursus volgen, maar je kunt er ook een boot huren of je bedrijfsuitje houden. Of je nu een ervaren watersporter bent of een beginner, je kunt altijd bij je zeilschool terecht om dingen bij te leren, eens in een andere boot te varen of gezellig andere zeilers te ontmoeten.

Alles over watersport leer je bij de zeilschool

Voordat je met een boot het water op gaat, is het belangrijk om te weten hoe je met zo’n schip omgaat. De zeilschool de Randmeren is de ideale plek om dat te leren. Aankomende watersporters van alle leeftijden kunnen er terecht. Voor elke leeftijdscategorie is er een geschikte zeilboot om de eerste beginselen of juist de fijne kneepjes te leren. Als je de praktijk van het varen eenmaal onder de knie hebt, kun je zelfstandig op pad met een boot. In sommige gevallen heb je daar een vaarbewijs voor nodig. Ook als dat niet verplicht is, is het verstandig een vaarbewijs te halen. Je leert dan de theorie van het varen, zoals welke regels er gelden op het water. Ook voor een cursus op dit gebied kun je bij de watersportschool terecht.

Een boot huren

Als je de zeilcursus erop hebt zitten en ook voldoende bekend bent met de regels op het water, wil je natuurlijk gaan genieten van het water. Maar je wilt misschien niet meteen een eigen boot kopen. Dan huur je gewoon een boot bij de zeilschool. Dat kan een zeilboot zijn, maar dat hoeft niet. Een dagje toeren met een sloep is toch zeker ook leuk? Ook als je zelf een boot hebt, maar je wilt wel eens iets anders proberen, dan is het huren van een boot een leuke optie.

Een dagje uit

Zoek je een geschikte bestemming voor een bedrijfsuitje? Ook dan kun je op het water terecht. Met je collega’s stap je in een boot, samen met een ervaren schipper. Zo is er zeker iemand aan boord die weet hoe je moet zeilen en hebben jullie een onvergetelijke dag. Je kunt kiezen voor een zeiltocht, maar je kunt er ook voor kiezen om met de hele groep les te nemen. Zo steken je collega’s ook nog iets op van het uitje! Zijn jullie enigszins competitief ingesteld, dan is het leuk om er een wedstrijd van te maken. Na afloop nog lekker samen eten zorgt dan weer voor de nodige verbroedering.

Kortom, of je nu wilt leren varen, een boot wilt huren of met een groep op stap wilt, bij de zeilschool vind je wat je zoekt.