De 10 Ambachten
Image default
Bedrijven

Led Design Holland verkoopt de beste LED verlichting bedrijfshal

Op de zeer informatieve site www.leddesignholland.nl van led-expert Led Design Holland lezen we dat het per 1 januari 2023 verplicht is voor bedrijfsgebouwen en kantoren om energielabel C te hebben. Het energielabel D t/m G is dan echt niet meer toegestaan. Om aan de eisen van het C-label te voldoen, zijn soms bouwtechnische verbouwingen nodig. In de meeste gevallen echter kan worden volstaan met enkele energiebesparende maatregelen. Een voorbeeld van een slimme actie is het volledig overstappen op led. Veel beheerders overwegen alle tl-verlichting te vervangen door led tubes. Wij zetten hier een aantal kanttekeningen bij:

  • tl-armaturen zijn niet één-op-één geschikt voor led-tubes;
  • ombouwen is niet toegestaan, doet u dit wel dan komt het CE-keurmerk te vervallen;
  • met led-tubes komt u niet in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA);
  • er zijn leds die veel langer meegaan dan led tubes en die een betere lichtkwaliteit garanderen.

Nu denkt u misschien goed om te horen, maar wat dan? Wij geven een aantal suggesties. Led-panelen hebben als praktisch voordeel dat ze rechtstreeks in gangbaar systeemplafonds passen. Er zijn panels van 60 bij 60 cm en van 30 bij 120 cm. Afhankelijk van de ruimte waar het om gaat (hoe groot, hoeveel daglicht, hoeveel medewerkers, welke werkzaamheden) kunt u kiezen voor wel of geen dimfunctie, een specifieke lichtkleur, een bepaalde lichtopbrengst enzovoort. De LED Panels Pro die Led Design Holland verkoopt zijn overeenkomstig de EIA-voorwaarden. Op deze panelen krijgt u 5 jaar garantie.

Twee andere aanraders zijn Tri-Proof armaturen LED Line-Refix. Voor industriële toepassing komt het Tri-Proof armatuur in aanmerking. Dit model is zowel geschikt voor een fabriekshal als voor een magazijn of een werkplaats. Het wattage kunt u zelf instellen. De lichtopbrengst is hoog. Het Tri-Proof armatuur brandt gemiddeld 100.000 uur. Wilt u de bestaande lichtlijnen behouden? De LED Line-Refix is eenvoudig te integreren. Ook in dit geval is het aantal branduren vastgesteld op 100.000. 

Bent u niet helemaal zeker van wat in uw situatie de beste industriele LED verlichting is? Neem snel contact op met Led Design Holland. U komt namelijk in aanmerking voor een gratis lichtplan!

https://www.leddesignholland.nl