De 10 Ambachten
Image default
Huishoudelijk

De trap laten vervangen

Irriteer jij je al maanden aan de trap in je woning? Of heb je recent een nieuwe woning gekocht, en is de trap echt aan vervanging toe? Dan zijn hier verschillende mogelijkheden voor. Het kan natuurlijk zo zijn dat alleen de kleur of de bekleding aangepast moet worden, maar ook wanneer de trap in zijn geheel vervangen moet worden is dit mogelijk.

De trap laten vervangen is zo’n klus dat misschien eens in je leven moet gebeuren. Bij een nieuwbouwwoning zal dit niet zo snel het geval zijn, maar heb je een mooie, oude woning dan is de kans groter. Dit is ook logisch, want de trap wordt meerdere keren op een dag gebruikt. Na verloop van tijd zullen er slijtageplekken ontstaan, welke vervangen moeten worden.

De trap renoveren

Stel, je hebt nu een trap met vloerbedekking. Dit was een aantal jaar geleden nog standaard op bijna elke trap te zien. Begon de bekleding te slijten, dan liet je hem opnieuw stofferen en je was weer klaar. Uiteraard kan dit nog steeds, maar er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een trap zonder stoffen bekleding. Waar veel mensen dan wel voor kiezen, is het hebben van een trap met treden van bijvoorbeeld eikenhout. Dit zorgt voor een compleet andere uitstraling, is makkelijk te onderhouden en slijt veel minder snel.

De trap laten vervangen, hoe gaat dat?

In het geval je eikenhouten treden op je trap wilt hebben zal de trap eerst volledig gestript en schoongemaakt worden. Daarna worden er nieuwe treden op de oude geplaatst. Op deze manier hoeft er dus niet een volledig nieuwe trap geplaatst te worden, maar kun jij wel genieten van een stevige trap met een mooie en modieuze uitstraling. Dit geldt overigens ook voor open trappen die je graag dicht zou willen hebben.

Uiteraard hoeft het niet met eikenhouten treden, je kan ook kiezen voor laminaat. Het grote voordeel hierbij is dat je de laminaat af kunt stemmen met de vloer, zodat het meer lijkt op een geheel. Dit staat strak en zorgt ervoor dat het echt afgewerkt is. Heb je echter een industriële inrichting thuis? Dan kun je ook kiezen voor een betonlook.

De antislip trap

Doordat je de trap meerdere keren per dag gebruikt is het ontzettend belangrijk dat deze ook veilig is. Bij vloerbedekking hoef je vaak niet bang te zijn dat je uitglijdt, en als je een trap hebt met halve maantjes op de treden ook niet. Maar kies je voor een trap met treden van laminaat, betonlook of eikenhout, dan is het belangrijk dat deze niet te glad zijn. Is dit wel het geval, dan kunnen er vervelende ongelukken gebeuren, en dat wil je uiteraard voorkomen. Vrijwel alle treden die tegenwoordig geplaatst worden zijn voorzien van een antislip laag. Deze zitten vaak in de treden, zodat je hier bijna niets van ziet.

Offerte trap

Wilt u een trap laten plaatsen of renoveren? Neem gerust contact op met ons.

Aannemer020.nl | Aannemer te Amsterdam

Jan Pieter Heijestraat 77A
1053GM Amsterdam
(op afspraak)

T: 06 16 79 99 29
(Ook op de APP)

E: info@aannemer020.nl

KVK: 76494632
BTW: NL860644698B01

https://www.aannemer020.nl/