De 10 Ambachten
Image default
Huishoudelijk

Wil je elektra aanleggen in de badkamer

Er zijn veel regels om elektra aan te leggen in de badkamer, dat komt doordat de badkamer een van de natste kamer is in je huis. Elektra en water die werken niet zo goed samen en daarom moet je het zo veilig mogelijk maken in je badkamer. Er zijn meerdere zones in de badkamer en alleen in zone 3 mag alleen stopcontacten hebben, omdat daar het verst weg het water licht. Het moet er ongeveer zo een 3 meter vanaf zijn maar als je het dichterbij wilt hebben dan moet je nog steeds goed gaan opletten of je wel de regels volgt. 

Geaarde stopcontact

Wanneer je een stopcontact wilt hebben in je badkamer dan heb je een geaarde stopcontact nodig.Een geaarde stopcontact is een stopcontact dat veiliger is dan een normale stopcontact. Elektra aanleggen in je badkamer is best moeilijk en gevaarlijk. Je moet je aan veel regels houden en je moet goed opletten dat het allemaal niet dichtbij water kan komen. Water in je stopcontact krijgen dan is er een grote kans dat je kortsluiting gaat krijgen. Je stoppen kunnen dan doorslaan en alles in je huis kan dan uitvallen. Elektra aanleggen in de badkamer kan je het best laten doen door een elektricien, want zij doen het voor hun werk en ze doen het ook dagelijks.

Elektriciens weten wat ze moeten doen in de badkamer

De elektriciens die weten goed wat ze moeten doen, omdat ze het dus dagelijks wel doen. Ze weten welke regels ze allemaal moeten volgen om elektra aan te leggen in de badkamer en ze houden zich ook aan de regels. Ze kunnen zien waar het water goed of slecht kan komen en ze kunnen nog iets voor de stopcontacten plaatsen, zodat er zeker geen water op kan gaan.