De 10 Ambachten
Image default
Bedrijven

hoe moet je een stroomstoring oplossen

niets is zo vervelend als een stroomstoring. Er zijn een aantal dingen wat je kunt doen als je een stroomstoring hebt. Controleer als eerst of het een landelijke stroomstoring is. Ga even langs de buren om te kijken of zij er ook last van hebben, of misschien andere mensen in de straat. Je kunt anders ook kijken of de lantaarnpalen uit staan als het donker is. Je kunt ook het landelijke storingsnummer bellen. Het landelijke storingsnummer is 0800-9009. als er inderdaad sprake is van een landelijke stroomstoring dan zit er niks anders op dan wachten. Een landelijke stroomstoring duurt gemiddeld anderhalf uur totdat het verholpen is verder maar het kan ook enkele uren of dagen duren. Netbeheerders werken eraan om stroomstoringen geautomatiseerd te laten verhelpen.

 

stroomstoring oplossen door een defect apparaat

Soms komt een stroomstoring door een defect apparaat. Misschien is je tosti apparaat nat geworden voordat je hem aanzette. Zo iets simpels kan al zorgen voor een kortsluiting zorgen. Kortsluiting kan je herkennen als de aardlekschakelaar naar beneden is. Als je niet weet welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt dan kun je alle apparaten een voor een in het stopcontact steken totdat de stroom uitvalt, zo kom je erachter welk apparaat voor de kortsluiting zorgt. Als je er niet achter komt dan kan het zijn dat er iets mis is met de bedrading, of er kan iets mis zijn met de groepenkast. Een kapot stopcontact kan ook de oorzaak zijn van een stroomstoring. 

 

Storingen in groepenkast oplossen

Er kan in een groepenkast van alles stuk gaan wat een stroomstoring kan veroorzaken. Een kapotte groepsschakelaar, een doorgebrande lasverbinding of een losgeraakte draad zijn veelvoorkomende problemen. Ga nooit zomaar zelf aan de slag in je groepenkast om de problemen zelf op te lossen. Je hebt kans dat je meer schade doet dan oplost, Schakel daarom een ervaren elektricien in.