De 10 Ambachten
Image default
Bedrijven

Kosten uitbesteden financiële administratie

 

Wat zijn de nadelen van uitbesteden?

Een externe partij inhuren voor je administratie kost hoe dan ook geld. Daarnaast is het ook niet goedkoop, zo heeft een boekhouder een uurtarief van zo’n € 60 à € 70 per uur. Wanneer je als eenmanszaak per kwartaal de btw-aangifte laat doen, en jaarlijks de aangifte inkomstenbelasting, inclusief jaarrekening, ben je dus al snel zo’n € 600 tot € 800 kwijt. En als je niet het hele jaar zelf alles netjes hebt bijgehouden (facturen, bonnetjes), is de boekhouder langer bezig en krijg je een hogere rekening. Je kunt altijd van tevoren door de externe partij een boekhouder offerte opvragen.

Daarom is het aan te raden om je administratie zelf direct netjes te ordenen. Zodat je geen hogere rekening hoeft te verwachten, zo kan de boekhouder direct aan de slag met de belangrijke taken. Een groter bedrijf zal sneller personeel vast in dienst nemen voor de administratie, maar dan zal de maandelijkse personeelskosten ook hoger uitvallen. Grotere bedrijven zullen sneller een accountant in dienst nemen. Een accountant heeft namelijk een herkende opleiding gedaan voor de administratie en weet genoeg over de financiële wetten en regels. Echter is een account gemiddeld een stuk duurder. Wil je een indicatie over de kosten van een boekhouder? Dan kun je een boekhouder offerte aanvragen.

Kan ik de administratie ook deels zelf doen?

Om geld te besparen kun je ook ervoor kiezen om de administratie deels uit te besteden. Je kunt bijvoorbeeld de belastingaangifte door de boekhouder laten doen, maar de btw-aangifte zelf doen. Een zakelijke rekening openen is in dat geval geen overbodige luxe. Je kunt daarmee je zakelijke bankgegevens gescheiden houden van je privé-banken.

Een goede administratie geeft je continu inzicht in de financiële positie van je onderneming. Stijgen je inkomsten of juist de uitgaven? En welke klanten hebben nog niet betaald? Je financiële administratie is een stuurmiddel voor je onderneming. Daarnaast ben je wettelijk verplicht een administratie bij te houden en moet je die bewaren. De meeste ondernemers kiezen er toch voor om minstens een boekhouder in te schakelen. Indien je eerst een indicatie wilt van de kosten, dan kun je een boekhouder offerte opvragen.

https://boekhouderkaart.nl/boekhouder-offerte/