De 10 Ambachten
Image default
Bedrijven

5 veel voorkomende problemen in huis die een loodgieter oplost

Loodgieters kunnen je op verschillende manieren van dienst zijn. Schakel een loodgieter in Leiden, Den Haag of bijvoorbeeld Amsterdam in voor het leggen van nieuwe leidingen of het aansluiten van sanitaire voorzieningen. Naast de hulp bij een verbouwing, aanbouw of nieuwbouw, lost een loodgieter verschillende soorten problemen voor je op. In dit artikel zetten we vijf van deze veel voorkomende problemen op een rijtje.

 

#1: gesprongen waterleidingen

In de winter is het belangrijk leidingen die buiten je woning lopen af te sluiten en leeg te laten stromen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het water in de leidingen bevriest. Het bevroren water zet uit, waarmee de druk op de leidingen toeneemt. In het ergste geval knapt de leiding.

 

#2: lekkende gasleiding

Verschillende oorzaken kunnen leiden tot een lekkage in een gasleiding. Het is belangrijk een lekkende gasleiding zo snel mogelijk te (laten) herstellen. Zou je dit niet doen, dan kan het leiden tot een koolmonoxidevergiftiging.

 

#3: verstopping in de afvoer

Een ophoping van restafval, wat in verschillende vormen voorkomt binnen woningen, leidt tot een beginnende verstopping. Je merkt dit aan het feit dat water steeds moeizamer wegstroomt. Ook kan een (beginnende) verstopping een nare geur in de badkamer veroorzaken.

 

#4: storing in de cv-ketel

Je denkt er liever niet over na, een niet werkende cv-ketel in de wintermaanden. Vaak toont het display van de cv-ketel een storingscode. Kijk zelf alvast eens in de handleiding van de cv-ketel of de storing zelf te verhelpen is. 

 

#5: overstromende dakgoten

Een verstopping in de regenpijp of de afvoer waarop deze aangesloten zit, kan ertoe leiden dat de dakgoot overstroomt. Het water tast de coating op de buitenmuur van de woning aan, als gevolg waarvan er vochtvlekken op de binnenmuur kunnen ontstaan.