De 10 Ambachten
Image default
Bedrijven

De verschillende plaatbewerkingstechnieken die we gebruiken – De10ambachten.nl

Met meer dan 30 jaar plaatwerkervaring hebben bedrijven geïnvesteerd in de nieuwste en meest innovatieve technologie, maar wat ons echt onderscheidt van de concurrentie zijn onze verschillende plaatbewerkingstechnieken.

We hebben er zelf een aantal ontwikkeld, waarvan sommige u niet bij andere bedrijven zult vinden, en andere die vaker voorkomen bij concurrenten, maar die we nog steeds in specifieke situaties gebruiken om onze klanten een beter product te bieden dan ze ergens zouden kunnen krijgen anders.

Hier zijn slechts enkele van de plaatbewerkingstechnieken die er momenteel zijn.

Waterstraal snijden

Wanneer we schone, snelle sneden moeten maken, is waterstraal snijden een van onze go-to-technieken. De hoge druk en kracht van water verandert standaard staal in gladde platen die klaar zijn voor ons fabricageproces op maat.

Maar wat is het precies? Waterstraal snijden is een vorm van machinale bewerking waarbij een krachtige waterstroom wordt gebruikt om materialen met precisie te snijden.

Materiaal

Door materiaal te verkleinen (met lasersnijden of plasma), kan er meer op één plaat passen. In veel gevallen zijn moeilijk te bewerken onderdelen uitstekende kandidaten voor waterstraal gesneden onderdelen, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over hitte of vervorming die andere onderdelen aantast. Waterstraal snijden kan ook worden toegepast in combinatie met lasersnijden en CNC-frezen, waardoor we snel unieke en complexe gefabriceerde onderdelen kunnen produceren zonder in te boeten aan kwaliteit.

Laser snijden

Lasers werken door een lichtstraal met hoge intensiteit op een specifiek punt te richten. De balk warmt op en smelt door het materiaal (metaal, kunststof, hout) waar het contact maakt.

Dit proces wordt ablatie genoemd en kan worden gebruikt om te snijden of te graveren waar u het ook op richt. Lasersnijden heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere plaatbewerkingstechnieken.

plaatbewerking

Ontwerpen

Het kan ingewikkelde ontwerpen in dunne vellen snijden. Zelfs kunstwerken met minuscule details – en doet dat snel en nauwkeurig. Lasers vereisen ook niet zoveel fysieke inspanning om te gebruiken als andere plaatbewerkingstechnieken; als je eenmaal je setup hebt ingesteld, is er heel weinig kracht nodig om ze te bedienen. Behalve wat je nodig hebt om hun output te sturen.

Ponsen

Dit is een metaalvormingsproces waarbij een pons door metalen platen wordt geslagen om gaten te maken. Dit wordt meestal gebruikt om ronde gaten of sleuven te maken, maar het kan ook worden gebruikt om plat materiaal te snijden.

Ponsen heeft veel voordelen omdat het geen gereedschap of aanpassing van een werkstuk vereist. En u toegang geeft tot onderdelen die anders niet mogelijk zijn met andere processen. Het nadeel? Het is duur en tijdrovend, vooral als u grote hoeveelheden plaatwerk ponst.

EDM draad snijden

Een breed scala aan processen kan worden gebruikt om metaal in verschillende vormen te snijden, waaronder snijden en vormen. Als u in een industriële omgeving werkt, kunt u een proces tegenkomen dat elektro-ontladingsbewerking (EDM) wordt genoemd. Dat vaak wordt gebruikt om gehard staal of roestvrij staal te snijden.

Stukjes metaal

Dit proces is afhankelijk van elektriciteit om met precieze intervallen langs een lijn kleine stukjes metaal af te schuiven. Het is vooral handig voor ingewikkelde sneden die anders moeilijk of onmogelijk zouden zijn met andere technieken. Maar waarvoor geavanceerde machines en speciale training vereist zijn. Vanwege de beperkingen en kosten is het meestal niet haalbaar voor dagelijkse productieprocessen, tenzij er andere toepassingen voor zijn.

Draaibanken

Als u een plaat metaal op maat moet zagen, is de kans groot dat u deze op een draaibank draait. In wezen houdt draaien in dat een stuk metaal op een machine wordt geplaatst met een daaraan bevestigde elektromotor en dat elektrisch gereedschap.

Gereedschap zoals beitels en draaibanken wordt gebruikt om het oppervlak te vormen en glad te maken.

Draaidiensten

Vraag voor het draaien van onderdelen voor uw project na of uw leverancier draaidiensten aanbiedt. De meesten zullen dit graag doen als ze dergelijke mogelijkheden in huis hebben; anders kunnen sommigen u doorverwijzen naar bedrijven die dat wel doen. Meestal variëren de prijzen, afhankelijk van hoe gedetailleerd of specifiek uw verzoek is, maar verwacht dat het meer dan $ 50 per stuk kost.

Rvs, aluminium lijmen

Rvs, aluminium lijmen, Hoewel er veel technieken worden gebruikt om plaatwerk te verwerken, gebruiken we vier basistechnieken om kwaliteitsproducten te creëren.

Elke verwerkingstechniek biedt duidelijke voor- en nadelen waarmee u rekening moet houden bij het bekijken van verschillende opties voor uw bedrijf. Houd er rekening mee dat uw behoeften in de loop van de tijd kunnen veranderen, dus het is een goed idee om al uw opties af te wegen voordat u voor één specifieke methode kiest.

Rvs, aluminium

Eindproducten

Houd er rekening mee dat wanneer u wijzigingen aanbrengt in uw productietechnieken, zelfs als ze op papier slechts klein lijken, ze een grote invloed kunnen hebben op hoe eindproducten worden gemaakt en hoe ze eruitzien.

Het is daarom belangrijk dat u samenwerkt met iemand die kwaliteitscontrole vanuit meerdere invalshoeken begrijpt – indien mogelijk, iemand die al eerder met meerdere soorten verwerkingsmethoden heeft gewerkt.

Kwaliteit behouden

In een plaatbewerkingsbedrijf is het een evenwichtsoefening om de kwaliteit te handhaven en de kosten laag te houden. Om dit te doen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van al uw opties op het gebied van materialen.

Veel faciliteiten zullen een goedkoper materiaal kiezen voor werk dat nooit zal worden gezien. Maar kunnen kiezen voor materialen van hogere kwaliteit op showstukken.

Bezorgdheid

Dit is de laatste jaren minder gebruikelijk geworden naarmate de bezorgdheid over de levensduur en het onderhoud is toegenomen.

Uiteindelijk is het aan jou welke route je neemt; als u alleen op zoek bent naar kostenbesparingen op de korte termijn zonder na te denken over onderhoudsbehoeften of esthetiek op de lange termijn. Houd daar dan rekening mee wanneer u beslist welk metaaltype het beste bij uw behoeften past.