De 10 Ambachten
Image default
Bedrijven

Wat is specialty coffee?

Specialty coffee staat voor een eerlijk kopje koffie. Het is namelijk een verwijzing naar het proces van de boer tot een eerlijk kopje koffie van een oorsprong, niet van meerdere. Het geeft ook de manier weer waarop de koffie wordt gebrand en geëxtraheerd. Extraheren is het proces waarbij de stoffen uit de gemalen koffie met heet water worden samengevoegd tot de specialty coffee. Een specialty coffee scoort heel hoog op kwaliteitsschaal met een uitstekende kwaliteit. Dit zie je terug in onder meer terug in de smaak, geur, aroma, afdronk, zuurgraad, body, uniformiteit, balans en zoetheid van de koffie.

Waarom kiezen voor de specialty coffee?

Als je kiest voor de specialty coffee dan kan er gegarandeerd worden dat de koffie van een hele goede plantage komt en niet van meerdere. De koffie wordt hier rechtstreeks van de boer gekocht voor een eerlijke prijs. De koffie is bovendien van de allerbeste kwaliteit. De bonen worden hand geplukt, zodat alleen de allerbeste bonen in jouw kopje koffie terecht komen. Alle boeren werken met respect voor het milieu en ze werken ieder op hun eigen manier. Met hun harde werk, kennis van generatie op generatie en goede werknemers lukt het altijd weer om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen.

Specialty coffee aanschaffen

Bij Meddelin Secret kun je specialty coffee kopen. Dit kan gewoon online in de webshop. Voor iedere koffieliefhebber zit er wel een smaak bij. Medellin Secret heeft meerdere specialty coffee, maar er zijn er vier altijd leverbaar. Dit zijn de Finca La Luisa uit Colombia, de Finca Santa Elena uit Costa Rica, de Finca La Candelaria uit Guatemala en de Finca La Azucena uit Costa Rica.

De Finca La Luisa uit Colombia

Dit is de eerste koffie van Medellin Secret. Dit is een van de meest favoriete koffies uit het assortiment. De koffie is geschikt voor het maken van cappuccino, cortado, espresso, latte macchiato en ristretto. Deze koffie is te verkrijgen in gemalen bonen, maar ook in hele bonen.

De Finca Santa Elena uit Costa Rica

Deze koffie wordt verwerkt op een speciale manier, namelijk via het honey proces. Dit is een proces waarbij de schil van de koffieboon wel verwijderd wordt maar het vruchtvlees blijft zitten. De koffie wordt daarna langzaam gedroogd om een goede smaak te ontwikkelen. De koffie is geschikt voor het maken van aeropress, chemex, cortado, espresso, espresso macchiato en ristretto. Deze koffie is te verkrijgen in gemalen bonen, maar ook in hele bonen.

De Finca La Candelaria uit Guatemala

La Candelaria is een hele grote koffieplantage die gelegen is aan de rand van Antigua, Guatemala. De plantage ligt in de schaduw van drie vulkanen. Deze koffieregio is een van de beroemdste ter wereld dankzij de hoogte, het klimaat en de vulkanische bodem die rijk is aan mineralen. De koffie is geschikt voor het maken van cappuccino, chemex, cortado, espresso, latte macchiato en ristretto. Deze koffie is te verkrijgen in gemalen bonen, maar ook in hele bonen.

De Finca La Azucena uit Costa Rica

Deze koffie wordt verwerkt volgens de washed methode. Dit is een methode waarbij bessen zorgvuldig worden ontpulpt, gewassen en langzaam worden opgedroogd om een goede smaak te ontwikkelen. De koffie is geschikt voor het maken van cortado, espresso, espresso macchiato en ristretto. Deze koffie is te verkrijgen in gemalen bonen, maar ook in hele bonen.

https://medellinsecret.nl/specialty-coffee