De 10 Ambachten
Image default
Bedrijven

Het Meditiraanse gevoel in eigen land

Op vakantie gaan in deze tijd blijft nog steeds een hele onderneming. De maatregelen veranderen keer op keer. Daarnaast bepalen andere landen ook de kleurcode die ze aan Nederland geven. Kleurt Nederland rood, dan wordt op vakantie gaan in het buitland ook weer een stuk complexer. Daarom kiezen heel veel Nederlanders ervoor om ook dit jaar nog in Nederland te blijven.

Hoe zorg je er dan voor dat je toch een beetje de mediterraanse sferen in huis of op je vakantie bestemming haalt?

Kook elke dag een gerecht uit een ander land

Wanneer je op vakantie bent in het buitenland eet je vaak andere dingen dan wanneer je thuis bent. Je gaat misschien iets vaker uit eten of je maakt gerechten met lokale producten. Maak ook in Nederland kennis met eten uit andere culturen. Kies je favoriete vakantie land en maak een week lang verschillende lokale specialiteiten klaar. Er zijn hier ook speciale winkels voor. Kijken eens bij de specialiteiten winkel bij jou in de buurt in plaats van in het schap van een grote supermarkt. Soms is een nieuw gerecht dichterbij dan je denkt. Beperk je niet alleen tot het diner, maar pak ook eens bij het ontbijt of de lunch uit. Op vakantie eet je ook wat luxer ’s ochtends dan de standaard boterham met kaas. Verras je huisgenoten met een heerlijk Frans ontbijt met stokbrood en croissantjes.

Wissel af met verschillende drankjes

Ook met verschillende drankjes kun je leuk variëren. Kies eens voor een ijskoffie in plaats van een gewone koffie of maak zelf je eigen zomer drankje. Dit kan met alcohol, zoals bijvoorbeeld een Sangria of een cocktail zonder alcohol. Stap ook eens af van de wijn die je normaal drinkt maar kies voor een andere wijn. De Pinot Grigio is een echte Italiaanse wijn, waarbij je met het drinken van een paar slokjes je zo in Italië waant.

Vind je dit allemaal teveel werk, kun je natuurlijk ook elke dag lekker uit eten gaan.  

Bron: www.vinopura.nl