De 10 Ambachten
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe word je een uitvinder?

Wil jij een uitvinder worden? Barst jij van de goede ideeën, maar lukt het nog niet zo goed met de uitvoering? Een product ontwerpbureau kan je helpen.

Het begint allemaal met een idee

Veel uitvinders staan bekend om dat ene fantastische idee waarmee ze wereldwijd zijn doorgebroken en waarna ze nooit meer hoeven te werken. Bij de meeste uitvinders is dit echter niet hoe het in zijn werk gaat. Zij komen constant met nieuwe ideeën, zijn rusteloos en ontzettend creatief. Echte uitvinders kijken anders naar problemen in het leven dan de gemiddelde persoon. De sleutel tot het uitvinden is het besef dat er een probleem is wat opgelost kan worden. In het eerste stadium van een goed idee valt er helaas nog geen geld te verdienen. Er zal eerst veel geld en persoonlijke tijd geïnvesteerd moeten worden. Stel jezelf een aantal moeilijke vragen. Wie is de klant en waarom zouden ze mijn product moeten kopen?

Laat een prototype maken

De volgende stap in het proces is je idee tot leven brengen. Dit kan door een prototype te laten maken door een ingenieursbureau. Met de beschikbaarheid ben krachtige computersoftware zoals SolidWorks 3D CAD kan het product tot in de puntjes worden uitgewerkt en vervolgens de sprong naar de echte wereld maken in de vorm van een prototype. Een goed ingenieursbureau helpt je bij het hele proces van tekentafel tot het ontwikkelen van een daadwerkelijk werkend prototype. Zodra je je prototype hebt, is het tijd om problemen met je uitvinding te gaan oplossen. Ga uit je eigen hoofd en test je uitvinding bij het grote publiek. Feedback krijgen van de doelgroep is zeer waardevol. Pas waar nodig op basis van deze feedback het prototype aan. Doe dit voordat je patent aanvraagt.

Vraag een patent aan

De regels van patenten zijn vrij ingewikkeld, het is dus van belang om je goed te laten informeren over hoe je dit aanpakt. Een patent aanvragen is ook niet gratis. Je moet rekening houden met kosten voor het indienen, juridisch advies en het handhaven en instandhouden van het octrooi. De kosten liggen gemiddeld tussen de 5 en 10.000 euro. Nu je patent hebt aangevraagd kan niemand er met jouw idee vandoor gaan. Tijd om je uitvinding de markt op te brengen!

https://www.b-engineering.nl/