De 10 Ambachten
Image default
Zorg

Een sportmassage niet alleen voor sporters?

Wat is een sportmassage?

Een sportmassage is een speciale vorm van massage, gericht op het stimuleren van de doorbloeding en voorspoedig spierherstel. Deze massage is populair onder sporters, omdat het echt gericht is op de spieren en het voorkomen en behandelen van sportblessures. De techniek die tijdens deze massage gebruikt wordt bestaat uit langzame bewegingen die tot diep in het spierweefsel doordringen. Dit heeft een positief effect op de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen. Ben je op zoek naar Fysiotherapie Eindhoven omgeving? Bij Fysiotherapie Achtse Barrier kun je terecht voor sportmassage van erkende therapeuten.

Waarom kiezen voor deze therapie.

Een sportmassage zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen, vochtophopingen of helpt bij pijnlijke spieren. De massage kan worden toegepast op reguliere basis voor professionele sporters, maar ook speciaal voor of na een intensieve fysieke inspanning. De massage kan niet alleen blessures behandelen, maar dus ook voorkomen! Het is dus helemaal niet gek om voor een intensieve activiteit een sportmassage te ondergaan. Deze massage kan helpen bij klachten als vermoeidheid, vochtvorming, verhoogde spanning of stress, kramp en stijfheid. Ook helpt het bij het activeren van inactieve spieren.

Voor wie is sportmassage? 

Anders dan de naam doet denken is een sportmassage niet alleen bedoeld voor sporters. Sterker nog je hoeft helemaal niet te sporten om in aanmerking te komen voor een sportmassage. Sportmassage is gewoon een bepaalde techniek van masseren en kan dus toegepast worden op iedereen die bepaalde klachten ervaart of die zijn of haar spieren wil activeren of sneller wil laten herstellen. Daarnaast werkt een massage ook gewoon erg ontspannend. Heb je veel opgebouwde stress in je lichaam? Ook dan kan een massage enorm helpen. Ben je wel een sporter? Dan kun je je voor of na de training laten masseren.

Na de massage

Het is na de massage van groot belang om genoeg water te drinken. Op die manier worden alle afvalstoffen die zijn vrijgekomen door de massage, afgevoerd. Wanneer je geen water drinkt kun je je na een massage wat ziekjes gaan voelen. Drink dus voldoende water en je zal je na de massage een heel stuk beter voelen. Woon je in omgeving Eindhoven? Plan dan je sportmassage Eindhoven op de website van Fysiotherapie Achtse Barrier.

https://www.fysiotherapieachtsebarrier.nl/