De 10 Ambachten
Muziek

Waar kan je vinyl platen inkopen

Vinyl platen inkopen is voor veel mensen een leuke hobby, maar kan voor bedrijven ook heel lucratief zijn. De markt voor vinyl platen is groot, en vooral als ze mooi geëtaleerd staan in een mooi ontworpen platenzaak zullen er veel mensen zijn die graag vinyl platen inkopen, die misschien de nieuwste album van hun favoriete artiest of groep graag op een unieke manier willen beluisteren of die alleen maar het esthetische idee van een vinylplaat mooi vinden en hem daarom graad thuis ten toon stellen als een decorstuk of iets dergelijks om hun eigen muzieksmaak te etaleren en als gespreks stuk.

Nostalgie

Vinyl platen inkopen is de laatste tijd veel meer een trend geworden, en heel veel mensen kerven dit onder de invloed van de nostalgie. Veel mensen willen graag hun jeugd herleven, of willen zelfs investeren in dingen die niet eens bij hun jeugd hoorden, maar bij de jeugd van hun ouders. Gek genoeg is de cassette wel achterwege gebleven in deze nostalgierevolutie, maar  misschien dat mensen meer vinyl platen inkopen omdat een volle platenspeler die een plaat draait een imposant gezicht is, en een cassetetapeje is dat misschien iets minder. Ook de CD valt uit de smaak, maar misschien dat we die over een paar decennia weer terug zien net zoals wij dat nu met de vinylplaat doen.

Zeldzame platen

Vinyl platen inkopen kan ook lucratief zijn als niemand anders dezelfde plaat aanbiedt. Mensen die vinyl platen inkopen zijn misschien op zoek daar een heel zeldzaam album, iets wat niet populair is geweest in de tijd dat het uit werd gebracht of iets waarvan maar een hele gelimiteerde druk ooit is gemaakt, en als dit het geval is kunnen de prijzen fors oplopen. Of juist niet. Voor een plaat vol met middeleeuwse Vlaamse chansons draaien vrij weinig mensen hun hand