De 10 Ambachten
Image default
Winkelen

Waarom elke tuinman een kruiwagen moet gebruiken

De tuinman heeft veel werkzaden. Dat gaat om het maken van bloembedden, het aanplanten van sierbomen en het maaien van gazons. Naast het werk met de gereedschappen, zoals de snoeischaar en de tuinhark, dient er ook veel materiaal te worden verplaatst. Een kruiwagen is de ideale oplossing voor deze problemen.

5 redenen waarom de tuinman een kruiwagen moet gebruiken

1. Handig voor het verplaatsen van verschillende materialen

Een kruiwagen is bijzonder handig voor het verplaatsen van verschillende materialen. Hiermee kun je zand, grind, tuinafval, schors, maar ook bloempot en pannen gebruiken.

2. Verminderen van lichamelijke pijn

Tuinmannen hebben vaak last van ongemakken aan hun handen, schouders en rug. Door een kruiwagen te gebruiken, voorkom je veel fysieke lasten.

3. Helpt bij het bewaren van tools

Met een kruiwagen kun je de tools in een relaxte en ordelijke manier bewaren. Je kunt ze allemaal makkelijk op een ruime oppervlakte organiseren. Niet alleen is dat veel makkelijker als je ze moet verplaatsen, het beschermt heel goed de benodigde gereedschappen.

4. Gemakkelijk te verplaatsen

De kruiwagen is heel licht, wat het gemakkelijk maakt om te verplaatsen naar de plaats waar je je tuinwerk doet. Als je bijvoorbeeld weggeblazen bladeren wilt verzamelen, hoeft u de kruiwagen niet ver te dragen.

5. Makkelijk te manoeuvreren

De kruiwagen is ook zeer eenvoudig te manoeuvreren. Dit komt omdat de wielen zijn ontworpen om het verplaatsen van materialen door de tuin gemakkelijker te maken. De draaibare wielen stellen je in staat om de kruiwagen zonder al te veel inspanning te duwen.

Wat mag je meenemen in een kruiwagen?

Je kunt verschillende materialen meenemen in een kruiwagen. Daaronder vallen allerlei tuinmaterialen zoals zand, grind, bloempot en compost, maar ook kleine gereedschappen zoals een schop, een hak, een ratel en een schoffel.

Hoe een kruiwagen gebruiken zodat je geen pijn aan je onderrug hebt?

Als je een kruiwagen gebruikt, zorg er dan voor dat je deze correct tilt om de last gelijkmatig over je lichaam te verdelen. De juiste techniek om een kruiwagen te tillen is als volgt:

  • Ga rechtop staan en houd de kruiwagen zo dicht mogelijk bij je lichaam;
  • Buk voorover en knijp de handvatten vast;
  • Trek met je knieën zodat je de kruiwagen optilt.

Door de juiste techniek te gebruiken, hoef je je schouders, armen en onderrug niet te overbelasten.

Conclusie

De kruiwagen is een veelzijdig hulpmiddel voor het verplaatsen van verschillende materialen in de tuin. Het is ook een handige manier om tools te verplaatsen en te bewaren. Met de juiste techniek kun je ervoor zorgen dat je geen pijn hebt aan je onderrug. Uiteindelijk helpt deze tool de tuinman om alles op de meest efficiënte manier te doen. Als je meer wil leren over kruiwagens, bekijk dan ons ervaringsverhaal ervaring kruiwagen.