De 10 Ambachten
Image default
Mode en Kleding

Hoe kies je de juiste bh?

Hoe kies je de juiste bh?

Het kiezen van een geschikte bh is voor veel vrouwen een stuk lastiger dan ze van te voren hadden gedacht. Vooral wanneer je tijdens de puberteit net pas te maken krijgt met het kopen van eventueel pas je eerste lingerie, is het des te spannende en ook belangrijker op te kijken naar wat voor jou goed is. Omdat het voor een vrouw belangrijk is om een goede bh te dragen en een groot deel van de vrouwen het toch lastig blijkt te vinden, hebben we een aantal tips voor je, zodat jij de juiste bh kunt kiezen.

Bepaal je eigen maat

De eerste stap die we vaak vergeten uit te voeren of zelfs bewust overslaan, dat is het bepalen van de juiste maat. We gaan er namelijk vaak klakkeloos vanuit, dat de maat die we altijd hebben gehad nu nog steeds van toepassing is. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Het kan namelijk heel goed zijn, dat die ene sport bh zonder beugel die je vorig jaar nog prima zat, nu ineens niet meer zo fijn zit. Dit kan verschillende redenen hebben, juist daarom is het dus belangrijk dat je jaarlijks je borsten laat opmeten, zodat je zeker weet dat je een bh draagt die ook daadwerkelijk goed past. 

Pasvorm bepalen

Een volgende stap in het bepalen van de juiste bh, is om te kijken naar de pasvorm. Iedere pasvorm heeft namelijk z’n eigen voor- en nadelen. Dit is meestal mede afhankelijk van je cupmaat, maar ook van het type borsten welke je hebt. Heb je wat laag hangende borsten, dan is het aan te raden om te kiezen voor een bh met push up. Deze pushen je borsten omhoog, waardoor ze net wat mooier en natuurlijker in de cup zitten. Een push up bh is overigens geschikt voor verschillende maten van zowel groot tot klein, het kan allemaal. 

Je budget

Niet geheel onbelangrijk tijdens je zoektocht naar een goede bh is natuurlijk het budget wat je maximaal te besteden hebt. Net als bij kleding, geldt ook dat je het bij bh’s het zo gek kunt maken als dat je dit zelf wilt. Wel is het verstandig beter te kiezen voor één of twee goede bh’s, dan dat je er vijf haalt, waarvan je er uiteindelijk maar één draagt. Je zult namelijk merken dat een duurdere bh meestal is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal, wat er dus voor zorgt dat je bh niet alleen meer en betere ondersteuning biedt, maar het zorgt ook voor een fijnere pasvorm.