De 10 Ambachten
Image default
Aanbiedingen

How to: ruimtegebrek in uw bedrijf opvangen. 3 mogelijke oplossingen

How to: ruimtegebrek in uw bedrijf opvangen. 3 mogelijke oplossingen

Ruimtegebrek is zo’n typisch probleem waarvan u als ondernemer hoopt dat het u niet overkomt. Een gebrek aan ruimte is misschien wel één van de grootste ergernissen die u als ondernemer kunt hebben. Vooral wanneer de seizoensdrukte weer voor de deur staat en de verkopen naar verwachting zullen pieken, wilt u natuurlijk geen ‘nee’ hoeven verkopen als gevolg van onvoldoende opslagruimte. Gelukkig zijn er enkele (rigoureuze en ook minder rigoureuze) oplossingen om dit probleem te ‘tackelen’. Verbouwen of verhuizen zijn misschien de eerste dingen die in u opkomen. Maar wist u dat u het probleem ook op een veel eenvoudigere manier kunt aanpakken? Onderaan deze blog leest u hier meer over. Lees dus zeker even verder!

 

Het pand verbouwen

Zoals hierboven al even kort is benoemd, is verbouwen één van de mogelijke oplossingen om een ruimtegebrek in uw bedrijf op te vangen. Verbouwen is uiteraard alleen mogelijk wanneer u hier de mogelijkheid én de middelen toe hebt. Bij een verbouwing kunt u denken aan een geheel andere indeling van het pand, maar ook een uitbouw aan het bestaande pand is natuurlijk heel goed mogelijk. Houd er rekening mee dat u in de meeste gevallen een omgevingsvergunning nodig heeft voordat u mag (ver)bouwen.  

 

Uw bedrijf verhuizen

In sommige gevallen is een verbouwing niet mogelijk, bijvoorbeeld wanneer u het niet voor elkaar krijgt om een omgevingsvergunning aan te vragen. Of u een omgevingsvergunning kunt krijgen is namelijk van meerdere factoren afhankelijk. Wanneer uw bedrijf niet aan voldoende voorwaarden voldoet, kan uw aanvraag worden afgewezen. In zo’n geval zit er helaas niets anders op dan op zoek te gaan naar een ander pand om uw bedrijf in te vestigen. Tenzij u kiest voor een extra verdieping, zoals u hieronder kunt lezen.

 

Een extra verdieping

Voordat u besluit om uw biezen definitief te pakken, doet u er wellicht goed aan om u eerst even te verdiepen in een mezzanine vloer. Een mezzanine vloer, ook wel entresolvloer, tussenvloer of verdiepingsvloer genoemd, is een soort stalen zelfdragende constructie die als extra vloer tussen twee al bestaande verdiepingen in geplaatst kan worden. Op deze manier creëert u dus een extra verdieping en wordt de ruimte beter benut. Met een mezzanine vloer kunt u er diverse tientallen vierkante meters vloer bij krijgen. En dat allemaal op een relatief goedkope manier!

 

https://www.noltemezzanine.nl/