De 10 Ambachten
Image default
Woning en Tuin

De mooiste en leukste meubels en woonaccessoires vind je 365 dagen per jaar bij Deens

Een super zacht kussen van getuft katoen. Een sterke hangmat met print in naturel tinten. Een compact vierkant tafeltje van duurzame materialen. Dit soort spullen voor in de tuin heeft deens.nl op voorraad. Dit betekent dat – mits je je bestelling voor 15.00 uur plaatst – de verzending vandaag al plaatsvindt. Jij kunt morgen dus al in die hangmat liggen, met je hoofd op dat zachte kussen en een kopje koffie of thee naast je op dat hippe tafeltje. Wat denk je ervan?

Bekend en populair bij Deens zijn onder meer de HKliving hanglamp collectie, de Essenza beddengoed-serie en het aanbod lampen van it’s about RoMi. Een ander gewild merk is STUDIO AT, waarbij het allemaal om “unieke kunst voor aan de wand” draait. De werken zijn direct herkenbaar dankzij de driedimensionaliteit. De designers laten zich inspireren door origami en ze gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke, duurzame materialen. Denk aan papier, pulp van papier, hout en karton. De letters AT staan voor Angelique Toebast, de oprichtster van de studio. Angelique maakt alle werken zelf met veel passie, geduld en oog voor het allerkleinste detail.

Origami, wat is het ook al weer? De Japanse vouwkunst, in het Japans: 折り紙.Er wordt maar een beperkt aantal vouwen gebruikt. De complexiteit zit ‘m in de onderlinge combinaties van vouwen. Origami is in de eerste of tweede eeuw in China ontstaan, vlak nadat papier was uitgevonden. De vouwkunst werd snel populair in Japan en daar vond de ontwikkeling tot de huidige vorm plaats. Knippen mag niet, markeringen aanbrengen ook niet. In de meeste gevallen gebruiken de vouwers vierkante papiertjes, soms echter ook rechthoekige of ronde vellen. Het origamipapier heet in het Japans ‘kami’. Het is net iets dunner dan gangbaar kopieerpapier. Op actie-origami – er worden bewegende figuren gemaakt zoals een met zijn vleugels flapperende vogel – komen we in een volgend artikel waarschijnlijk uitgebreid terug.

https://www.deens.nl/nl/