De 10 Ambachten
Image default
Internet marketing

Nieuwe klanten werven door middel van je bedrijfsfilosofie: kan dat?

Wat is een bedrijfsfilosofie?

In feite heeft elke onderneming een bedrijfsfilosofie: de toekomstdroom die jouw business heeft en de manier waarop deze gehaald dient te worden. Een bedrijf is vanuit een bepaald oogpunt opgericht. De kans is zeer groot dat jij daadwerkelijk een bepaalde groep mensen wilt helpen met hun vragen of hen wilt voorzien in hun behoeften. Dat is een sterke bedrijfsfilosofie. Niet iedere ondernemer realiseert zich hoe deze manier van dromen ook invloed heeft op de structuur binnen een bedrijf. Daar komt het woord identiteit om de hoek kijken. De keuzes binnen je marketingplan baseer je op de drijfveren die jij hebt benoemd in je bedrijfsfilosofie. Daarmee creëer je een eigen identiteit. Waarom doe je wat je doet? Hoe zorg je ervoor dat je dat kunt blijven doen in de toekomst? Eén ding is zeker: je bedrijfsfilosofie heeft impact op je marketingplan.

Kan je bedrijf groeien op basis van je bedrijfsfilosofie?

Het korte antwoord is hier een volmondig ja. Door goed te kijken naar hoe jij je kunt positioneren en naar hoe jij een sterke identiteit kunt aannemen met je business, kun je bepalen hoe je je gaat bewegen op de markt. Is er een doelgroep die jij heel precies kunt aanspreken met je bedrijfsfilosofie? Misschien hanteer jij wel bepaalde regels omtrent milieuvriendelijk vervoer, of doneer je gegarandeerd een percentage van het binnengekomen bedrag van elke bestelling aan een bepaald doel? Jezelf positioneren is van groot belang. Als jij duidelijk bent in bepaalde zaken zullen mensen sneller voor jou kiezen omdat jij opvalt tussen de rest.

Onderscheidend vermogen ten opzichte van je concurrenten

Met deze rest wordt in dit geval de concurrentie bedoeld. Er zijn vaak tientallen, zo niet honderdtallen concurrenten in vrijwel elke branche. Online marketing zorgt ervoor dat iedereen een website kan maken en deze kan promoten. Met een sterke bedrijfsfilosofie creëer jij een bepaalde identiteit. Een soort recht van bestaan. Niet elke concurrent is hier consequent mee bezig. Dat betekent dat jij simpelweg al kan winnen van vele van deze bedrijven door je bedrijfsfilosofie en je marketingplan in harmonie te brengen.

Schakel de hulp van een expert op dit gebied in

Een marketingplan opstellen is niet binnen een uurtje gedaan. Er gaat onderzoek aan vooraf en in goed overleg met meerdere mensen binnen je bedrijf zorg je ervoor dat je brede kijk hebt op de zaken. Het kan zijn dat jij niet zoveel tijd hebt om hier mee bezig te gaan. Wellicht is je kennis over dit onderwerp niet toereikend. Op een moment als dat kun je het beste kiezen om de hulp in te schakelen van een professioneel team op dit gebied. Zij helpen je verder met vragen of pakken desgewenst deze taken voor je op. Zo kun jij met de juiste bedrijfsfilosofie en de juiste keuzes goed gaan scoren en nieuwe klanten gaan binnenhalen.

https://www.omcbase.nl/van-bedrijfsfilosofie-naar-marketingplan/