De 10 Ambachten
Image default
Sport

Op de hoogte blijven van innovaties binnen de paardensport

De paardensport, en de business die daarbij komt kijken, is constant in beweging. Aan de andere kant is de hippische wereld doordrenkt van tradities en gebruiken die niet makkelijk af te leren of te veranderen zijn. Zo speelt technologie een steeds grotere rol bij de ontwikkeling van nieuwe uitrustingsstukken en accessoires. Comfort, uitstraling en dierenwelzijn vormen hierbij de drie belangrijkste pilaren.

Comfort is het resultaat van succesvol innoveren

De paardensport is in deze zin een beetje hetzelfde als de autowereld. De afgelopen decennia zijn auto’s niet zozeer sneller geworden maar wel veel comfortabeler. Rij maar eens met een moderne auto op de snelweg en daarna met een auto van 20 jaar oud. Een wereld van verschil! In de paardensport gaat het net zo. De Samshield cap is het equivalent van een moderne auto. Je kunt hem lang dragen zonder dat de helm in je hoofd drukt en dankzij de optimale luchtdoorvoer krijg je geen warm zweethoofd tijdens het rijden. Samshield kleding staat dan ook bekend om het grondige testproces voor alle producten en het gebruik van nieuwe materialen in de ontwerp- en productiefase.

Competitief paardrijden is een toeschouwerssport

En daarom moet je er op je best uitzien tijdens een wedstrijd! Zowel bij dressuur als bij springwedstrijden gelden er kledingvoorschriften voor zowel ruiter als paard, hoewel deze bij springwedstrijden wel wat minder streng. Een Vestrum rijbroek is een mooi voorbeeld van innovatieve rijkleding die comfort en bewegingsvrijheid combineert met een oogstrelend ontwerp en een perfecte pasvorm. Veel rijkleding kan overigens ook op maat worden gemaakt!

Dierenwelzijn voorop!

De aandacht voor dierenwelzijn is de afgelopen decennia enorm gegroeid. Bepaalde accessoires zijn inmiddels niet meer in gebruik en verschillende bekende merken hebben zich gespecialiseerd in comfortabele, veilige en ergonomische uitrustingsstukken voor paarden. PS of Sweden heeft bijvoorbeeld een uitgebreide collectie met leuke items voor een aantrekkelijke prijs.