De 10 Ambachten
Image default
Sport

CR7 workout

In zijn nieuwste video gaat YouTuber Sergej Dergatsjev een week lang de uitdaging aan om zijn voetbalspel te verbeteren door steratleet Cristiano Ronaldo te volgen op een 7-daags slopend dieet en training.

 

“Een van de dingen die ik bijna altijd aan Ronaldo heb gedacht, is dat hij de unieke en perfecte atletische lichaamsbouw heeft”, zei Sergej. “De balans tussen vaardigheid, uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, kracht en spieren. Ik heb spieren, maar ik mis veel van de andere kwaliteiten die deel uitmaken van een atletisch lichaam.”

 

Ronaldo staat bekend om de explosiviteit van zijn 30-inch verticale sprong, dus Sergej gebruikt het als een van de meetwaarden van zijn training. Hij kon op dag 1 28 inch springen en stelde zich ten doel dit weekend 30 inch te raken. Hij creëerde ook PR in 30m sprints (4,9s), goals (1/10) en kopballen (2/10), die hij allemaal hoopt te verbeteren na een week trainen met Ronaldo.

 

Met de hulp van influencers Sergej Dergatsjev begint Sergej zijn dag als Ronaldo: gymnastiek om 5 uur ’s ochtends. “Mijn lichaam is eraan gewend om de hele nacht op te blijven tot ongeveer 9 of 10 uur ’s ochtends, waardoor trainen zo vroeg in de ochtend slecht voelt”, zegt hij. Dan is er het ontbijt (een van de zes kleine, eiwitrijke maaltijden die Ronaldo elke dag eet), gevolgd door krachttraining, waaronder wat cardio om de behendigheid en flexibiliteit te verbeteren, evenals snelheid.

 

Sergej plant ook rustdagen in de uitdaging, aangezien herstel een belangrijk onderdeel is van Ronaldo’s hele team: hij doet naar verluidt tot vijf dutjes van 90 minuten op rustdagen. Naast al die dutjes probeerde William ook hydrotherapie, afwisselend warm en koud water om de bloedsomloop te verbeteren, en cryotherapie.

 

Naarmate de week vorderde, merkte William dat de vroege start gemakkelijker werd, hoewel de training zelf nog steeds moeilijk was. “Afgezien van mijn benen, is het enige dat me doodt, de hoeveelheid voedsel die ik moet koken om vijf of zes maaltijden per dag te eten,” zei hij.

 

Op de laatste dag herhaalde hij elk van zijn tests vanaf de eerste om te meten hoeveel hij in de loop van de week verbeterde. Hij is nu in staat om de 32-inch verticale sprong te voltooien, de 30-meter sprint te voltooien in 4,3 seconden, 5-of-10 en 5-of-10 headers, waardoor hij nieuwe persoonlijke records in elke sport neerzet.

  cristiano ronaldo workout

CR7 workout

CR7 workout

https://www.dergatsjev.be/2022/06/workout-cr7-cristiano-ronaldo.html