De 10 Ambachten
Image default
Eten en drinken

Wat kun je doen met een sous vide set?

Sous-vide, letterlijk vertaald “onder vacuüm”, is een Franse kooktechniek waarbij u etenswaren in een speciale zak vacuüm verpakt. De verpakte voeding wordt vervolgens in een waterbad op een constante lage temperatuur verwarmd, zodat het eten geleidelijk aan en gelijkmatig kan garen. Dit proces geeft een optimale smaak aan uw voedingswaren. Alle vitamines en mineralen worden in de vacuüm zakken ook nog eens bewaard, waardoor u steeds van puur en gezond voedsel zal genieten.

Sous-vide is een gecontroleerde vorm van koken die bij de bereiding van allerlei voedingswaren gebruikt kan worden, gaan van vlees en vis tot groenten en desserts. In dit artikel vertellen we je meer over het bereiden van vlees met de sous-vide techniek.

Hoe werkt sous-vide?

Met onze sous-vide set is het eenvoudig koken. Eerst en vooral plaatst u de voedingswaren, eventueel in combinatie met marinades en kruiden, in de vacuümzakken. Hierdoor bederft het voedsel niet en wordt de natuurlijke smaak behouden. Nadat u de vacuümzakken in het waterbad plaatst, moet het water op de juiste (lage) temperatuur afgesteld worden. Deze temperatuur wordt vaak in het recept aangegeven en zorgt voor een uitstekende garing van de producten. Eens de juiste temperatuur bereikt is, hoeft u alleen maar te wachten tot de bereidingstijd om is.

De voordelen van deze bereidingswijze

Een verfijnde en verrukkelijke smaak van uw eten is niet het enige voordeel dat deze bereidingswijze met zich meebrengt. Dankzij sous-vide kan u zonder stress koken. Eens de waterbak de juiste temperatuur bereikt heeft, hoeft u hier immers niet meer naar om te kijken. Verder kan u het eten gerust langer dan de aangegeven bereidingstijd laten staan. Dankzij de lage temperatuur zal het product immers niet snel verbranden en zal het niet te taai zijn. Sous-vide is bovendien een heel eenvoudige en bereidingswijze die voor iedereen toegankelijk is. Eens u de techniek volledige onder de knie hebt, zal er een heel nieuwe wereld voor u opengaan!

Kijk nu op onze website voor je eigen sous-vide set, zodat u uw familie en vrienden perfect gegaarde maaltijden met een intenste smaak kan aanbieden. Alle smaken, kruiden en marinades zullen volledig tot hun recht komen. Sous-vide is een professionele bereidingswijze die tegenwoordig ook voor de gewone burger best betaalbaar is. De eenvoudige techniek en de perfecte resultaten maken van sous-vide dan ook dé kooktechniek die iedereen zou moeten kennen!

https://www.thermapen.nl/Sous-vide-set