De 10 Ambachten
Image default
Eten en drinken

Wat maakt de Grand Marnier zo grand?

Misschien ben je al bekend met het merk Grand Marnier. Het is immers een merk dat al een tijdje mee gaat. Sinds 1880 om precies te zijn. De likeur werd gemaakt door Alexandre Marnier Lapostolle. De likeur is afgeleid van triple sec, dit betekend dat het gemaakt is van een mengsel van cognac, gedistilleerde essence van sinaasappel samen met andere ingrediënten die erin verwerkt zijn. Dit drankje bevat dan ook 40% alcohol.

Een andere reden waarom je misschien Grand Marnier zou kunnen herkennen is dat sinds 1927 kunstenaars een nieuw ontwerp creëren voor een nieuwe fles. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan de fles, dit kun je ook zeker terugzien in alle grand marnier soorten te vinden op de website. Ontdek de verschillende soorten zoals Cordon Rouge of Cuvee du Centenaire.

 

Kies voor klasse

Grand Marnier is een merk met klasse, dit zie je als je naar de fles kijkt, maar ook als je de likeur proeft. Je proeft het land van herkomst, Frankrijk. Niet alleen vallen de flessen op vanwege zijn unieke design, zowel de ‘normale’ fles als de limited editions, maar de smaak is zeker net zo belangrijk. Grand Marnier is in verschillende varianten beschikbaar. Je kunt deze puur drinken, maar ook in prima mixen tot een cocktail.

Ontdek Grand Marnier zelf en bestel vandaag nog een van de verschillende flessen die beschikbaar zijn. Toen Cesar Ritz voor het eerst deze likeur proefde zei hij: doe je ogen dicht en proef! Dit is grande, grand marnier! Dit was het begin van het merk Grand Marnier. Het feit dat dit merk zo lang bestaat laat zien van hoe goede kwaliteit deze likeur is. Reden genoeg dus om zelf het een keer te proberen. Er zijn verschillende soorten beschikbaar op de website, probeer er een vandaag nog!