De 10 Ambachten
Eten en drinken

Zijn aardappelchips net zo lekker als reguliere supermarktchips?

Je hebt er vast weleens van gehoord: aardappelchips. Wanneer je op zoek gaat naar recepten voor gezonde snacks kom je ze al gauw tegen. Zo zouden deze chips rijk zijn aan vitamines en kun je ze bovendien ook zelf maken. Op die manier weet je precies welke ingrediënten erin gaan. Dat is bij de reguliere supermarktchips natuurlijk niet het geval. Maar dan vraag je je natuurlijk af: zijn aardappelchips wel net zo lekker als de gefrituurde chips uit de supermarkt?

Hoe maak je zelf aardappelchips?

Je kunt dus zelf aardappelchips maken. Dit is helemaal niet moeilijk en hiervoor hoef je dan ook geen keukenprins of –prinses te zijn. Nu zijn er op het internet talloze recepten te vinden. Maar de basis ingrediënten zijn doorgaans: vastkokende aardappelen, olie, zout en kruiden naar eigen smaak. Bereiding? De vastkokende aardappelen hoef je niet te schillen, snijd deze in dunne schijfjes. Zorg ervoor dat de schijfjes goed droog zijn, druk ze hiervoor even goed aan tussen laagjes keukenpapier. Doe de schijfjes, olie en kruiden in een mengkom en meng alles goed door elkaar. Vervolgens kunnen ze op een bakplaat de oven in.

Waarin verschillen ze ten opzichte van reguliere chips?

Het grootste verschil zie je natuurlijk terug in de ingrediënten. Bij het maken van aardappelchips gebruik je veelal biologische, natuurlijke producten. Hieraan worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen aan toegevoegd. Bij reguliere supermarktchips is dit doorgaans wel het geval. Neem bijvoorbeeld de aardappelchips van Boerderij Chips. Dit bedrijf maakt enkel gebruik van duurzaam geteelde aardappelen uit eigen grond. Deze aardappelen worden met schil en al gebakken in 100% zonnebloemolie. Hierdoor proef je de pure, authentieke aardappelsmaak. Bovendien zijn de chips van Boerderij Chips ook nog eens gluten- en lactosevrij en bevatten ze geen additieven. De chips van dit bedrijf zijn puur natuur en dat proef je!

https://boerderijchips.nl/