De 10 Ambachten
Image default
Banen en opleidingen

Hovenier vacature

Ben je net klaar met je opleiding als hovenier en wil jij graag aan de slag op de arbeidsmarkt? Dan tref jij het, want op internet vind je ongetwijfeld een hovenier vacature die bij je past. Uiteraard kan je ook om een andere reden aangetrokken zijn tot een hovenier vacature. Wellicht loopt je contract binnenkort af. Of misschien vind jij geen uitdaging meer bij je huidige baan. Werken als hovenier is om meerdere redenen erg leuk. In de eerste plaats werk je in de natuur en dat geeft een zeer rustgevend gevoel. Tegelijkertijd is het zeer afwisselend werk en je krijgt te maken met allerlei verschillende soorten mensen. Heb je een mooie hovenier vacature gezien, maar weet je niet goed hoe je moet solliciteren? Lees dan dit artikel, want wij gaan je goede tips geven. Met die tips maak je meer kans op die felbegeerde baan als hovenier!

 

De vacature goed lezen

Het is allereerst zeer belangrijk om de vacature goed door te lezen alvorens je besluit om te gaan solliciteren. Misschien ligt dit voor de hand, maar verbazingwekkend genoeg zijn er genoeg mensen die dit niet doen. Er staat ook veel waardevolle informatie in de vacature. Doorgaans wordt precies aangegeven wat voor persoon ze zoeken. Tijdens het schrijven van de sollicitatiebrief kun jij gebruik maken van deze kennis. Daarmee heb je een streepje voor op andere sollicitanten. Het is sowieso aan te raden om een originele brief te schrijven. Het kost misschien wat werk, maar uiteindelijk maak je dan meer kans op de baan.

 

Aandachtig luisteren

Heb je een goede sollicitatiebrief geschreven? In dat geval is de kans groot dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit is hartstikke fijn, want dit betekent dat je naar de tweede ronde bent. Ze hebben dan in ieder geval interesse gekregen en dan heb je vervolgens de gelegenheid om jezelf te bewijzen. Tijdens het gesprek raden wij je aan om aandachtig te luisteren. Dit kan best lastig zijn, want de zenuwen gieren natuurlijk door je lichaam. Probeer er toch je focus op te leggen. Wanneer je goed luistert, kun je vervolgens gerichte vragen stellen en dat wordt zeer gewaardeerd door recruiters.

 

Kom op tijd

Uit onderzoek is gebleken dat de eerste indruk de belangrijkste indruk is. Op basis daarvan krijgen mensen een beeld van je en die is moeilijk te weerleggen. Daarom is het belangrijk om op tijd te komen voor je sollicitatiegesprek. Neem desnoods een trein eerder. Dit zorgt er ook voor dat je minder gestrest bent en dat is ook voordelig voor het gesprek zelf.

In deze tekst hebben wij verschillende tips gegeven, zodat je meer kans maakt op de hovenier vacature.