De 10 Ambachten
Image default
Woningen

Kostprijs ramen en deuren

 

De laatste tijd is er over de hele wereld een tendens geweest naar maximale openheid van de kamer voor zonlicht. Westerse wetenschappers beweren dat grote ramen die in ziekenhuizen zijn geïnstalleerd gunstig zijn voor het herstel van patiënten, en dat volledig glazen gevels van winkelcentra meer winkelactiviteit bevorderen.

Koop energiebesparende ramen – Plastok

Het enige probleem bij het installeren van grote ramen in zowel woonwijken als gemeenschappelijke ruimtes is het probleem van energiebesparing. Door de ramen gaat ongeveer 40-50 procent van de thermische energie verloren. Voor landen met koude winters is dit probleem vooral relevant. Dit is de reden waarom veel raamfabrikanten energiezuinige glastechnologie toepassen.

Wat is het principe van energiebesparende glazen?
Energiebesparende eigenschappen van glas worden geleverd door een emissiearme optische coating die op het oppervlak is aangebracht. Deze coating laat kortgolvige zonnestraling de kamer binnen, waardoor het vrijkomen van langgolvige warmtestraling wordt voorkomen. Glas met een dergelijke coating wordt emissiearm of selectief genoemd. Het heeft de eigenschap om tot 90 procent van de warmtestraling te reflecteren. Stelt u zich eens voor hoeveel u hiermee kunt besparen op ruimteverwarming!

Het werkingsprincipe van energiebesparende glazen

Soorten emissiearme glazen
Momenteel worden bij de fabricage van moderne kunststof ramen twee soorten emissiearm glas gebruikt.

De eerste is hard selectief gecoat glas (k-glas). Het voordeel van deze coating is de hoge duurzaamheid en de mogelijkheid om dergelijk glas buiten glaseenheden te gebruiken, en het nadeel is een hoger emissievermogen. Tinoxide wordt meestal gebruikt als een vaste selectieve coating.
Het tweede type is een emissiearm glas met een zachte selectieve coating (i-glass). De eigenschap van warmtereflectie op glas wordt gegeven door een zilverfilm van 10-15 nanometer dik die in een vacuüm op het oppervlak wordt aangebracht. Het voordeel is het lage emissievermogen en het nadeel is de lage weerstand van de coating in vergelijking met het vorige type. Dit heeft bijna geen invloed op de kwaliteit van de consument, aangezien dit nadeel wordt geëlimineerd in de fase van de fabricage van dubbele beglazing.
De voordelen van glas met een laag emissievermogen, in vergelijking met conventionele, zijn dat het gebruik van dubbele beglazing met dubbele kamer niet nodig is, waardoor het gewicht van het raam veel lager wordt. Bovendien is momenteel de prijs voor een kunststof raam van glas met een zachte selectieve sputtering zelfs lager dan voor een tweekamerverpakking van gewoon glas.

De managers van het bedrijf zullen u helpen bij het kiezen van de keuze en energiebesparende ramen kopen, waardoor u aanzienlijk bespaart op het verwarmen van de kamer in de winter en airconditioning in de zomer.

Kostprijs ramen en deuren

Nieuwe Ramen Steken

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0073-prijs-nieuwe-ramen-pvc.html