De 10 Ambachten
Image default
Bedrijven

Zo bespaar je volgens Elektricien Utrecht 24/7 energie

Besparen op energie is goed voor de portemonnee en het milieu, toch wordt het door veel mensen niet gedaan. Best stom eigenlijk het is namelijk heel makkelijk om te besparen op energie, hieronder lees je de beste tips hoe je volgens Elektricien Utrecht 24/7 kunt besparen op energie.

Energielabels

Bij alle elektrische apparaten is het verplicht dat er een energielabel aanwezig is, een energielabel geeft namelijk aan hoe energiezuinig het apparaat is. Een energielabel loopt van A naar G, A is dan het beste. Door voor een apparaat met een goed energielabel te kiezen bespaar je automatisch al stroom, deze apparaten zijn in de aanschaf wel wat duurder maar uiteindelijk ga je er wel winst op maken.

Lampen

Lampen zijn echte energievreters, dit komt omdat ze zeker een paar uur op een dag aan staan. Al helemaal in de wintermaanden. Er zitten grote verschillen in lampen en ook in wat ze verbruiken, het is dus handig om alle lampen langs te lopen om te kijken wat voor lampen het zijn en of ze wel energiezuinig zijn. Wanneer je namelijk gloei- of halogeenlampen hebt is het wel slim om ze zo snel mogelijk te vervangen, deze lampen zijn namelijk erg energie onvriendelijk. Je kunt deze lampen dan beter vervangen voor spaar of led lampen, deze lampen verbruiken namelijk veel minder energie. De lampen zijn duurder in de aanschaf maar zijn op de lange termijn een stuk goedkoper. 

Zet apparaten uit

Wanneer een apparaat staat aangesloten maar niet in gebruik wordt genomen verbruikt hij nog steeds energie, het is dus belangrijk om een apparaat volledig uit te zetten als je hem niet gebruikt. Wanneer je voor een langere tijd weg bent kan het ook handig zijn om hem volledig los te koppelen van de elektra.