De 10 Ambachten
Image default
Dienstverlening

Wat moet ik doen bij een stroomstoring?

Wanneer je een stroomstoring hebt wil je er natuurlijk snel vanaf zijn, het is namelijk altijd vervelend om een stroomstoring te hebben. Tijdens een stroomstoring is het namelijk niet mogelijk om gebruik te maken van de elektra, een kopje koffie zetten zit er dus niet in. Om snel van een stroomstoring af te komen moet je op zoek gaan naar de oorzaak, zodra je de oorzaak weet kun je vanuit hier gaan handelen. Hieronder lees je meer over hoe je volgens Elektricien Den Haag achter de oorzaak van een stroomstoring komt en wat je moet doen om de storing op te lossen. 

Ga naar de buren

Wanneer je last denkt te hebben van een stroomstoring is het handig om bij de buren te gaan kijken of zij stroom hebben, wanneer de buren namelijk stroom hebben heb je last van een stroomstoring bij jou thuis. Je kunt dan op zoek gaan in de meterkast om een oorzaak te zoeken, wanneer je dit niet kunt is het ook mogelijk om een elektricien te bellen. Een elektricien heeft namelijk veel verstand van elektra en ziet dan ook wanneer er iets niet goed is, de kans is dan dus ook erg groot dat de stroomstoring snel is verholpen. 

De buren hebben geen stroom

Wanneer de buren geen stroom hebben kun je er vanuit gaan dat er een storing zit in het buurtnet, hier kan dan geen elektricien aan te pas komen. Wanneer er een storing is in het buurtnet moet je gaan bellen naar het Nationaal storingsnummer, wanneer je de storing hier hebt gemeld komt er iemand van het netbeheer. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de storing in het buurtnet is gekomen doordat er een kabel is geraakt bij graafwerkzaamheden, in dit geval is de kans groot dat je langer zonder stroom zit. Dit kan altijd gebeuren dus wees ook altijd goed voorbereid.