De 10 Ambachten
Image default
Bedrijven

Dit zijn de 7 beste chefs van Nederland

Ieder jaar wordt er een internationale uitreiking gehouden voor chef koks. Deze worden ook wel The Best Chef Awards genoemd. De prijzen worden gebaseerd op de invloed die de verschillende chefs hebben. Tijdens de ceremonie wordt een lijst bekend gemaakt met de 100 beste chefs ter wereld. Dit jaar stonden er maar liefst 7 Nederlandse chefs op de lijst. Omdat het momenteel niet mogelijk is om een fysieke bijeenkomst te houden, besloot de organisatie om de prijzen dit jaar virtueel uit te reiken.

De 7 Nederlanders die op de lijst staan hebben niet allemaal hun restaurant in Nederland liggen. Je kunt hun kookkunsten dan ook niet allemaal proeven of je moet al een stuk verder reizen. Om toch te kunnen genieten van top gerechten, is het mogelijk om een thuiskok in Amsterdam in te huren. Deze dienst is niet alleen maar beschikbaar in Amsterdam, maar ook in andere steden.

De Nederlandse chefs even kort voorgesteld

Net zoals het jaar ervoor, is chef Jonnie Boer wederom de hoogst genoteerde Nederlandse chef. We zullen hieronder van elke genoteerde chef en hun restaurant meer informatie geven. We zullen dit doen op basis van de top 100 lijst, van hoog naar laag.

–          Nummer 13: Jonnie Boer:

Jonnie Boer staat bekend dat hij veel lokale streekproducten gebruikt in zijn gerechten. Zo proef je in elk gerecht de smaken van de lokale omgeving. Hij gebruikt de natuur als zijn inspiratiebron. Samen met zijn vrouw is hij eigenaar van het driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

–          Nummer 62: Nick Bril:

Nick Bril is een jonge chef van 37 jaar uit Zeeland. Samen met chef kok Sergio Herman runt hij het tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen. Daarnaast treedt hij ook regelmatig op als dj op festivals zoals Tomorrowland.

–          Nummer 66: Richard Ekkebus:

Richard Ekkebus is de enige Nederlander op de lijst die niet in Europa werkzaam is. Hij is namelijk de chef kok van Amber in Hong Kong. Hij gebruikt veel zeevruchten en vis in zijn gerechten.

–          Nummer 67: Soenil Bahadoer:

Soenil Bahadoer is eigenaar van het tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Hier serveert hij gerechten met een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond. Dit in combinatie met klassieke Franse technieken maken het een genot om hier te eten.

–          Nummer 72: Syrco Bakker:

Syrco Bakker is een creatieve jonge chef kok van 33 jaar oud. Zijn restaurant Pure C in Cadzand beschikt over tweesterren. Bakker houdt van het gebruik van lokale producten zoals zeebaars, Zeeuwse oester, kokkeltjes en zeekraal. Een waar genot voor de liefhebber vis en zeevruchten.

–          Nummer 87: Joris Bijdendijk:

Joris Bijdendijk is een echte Amsterdammer. Zijn restaurant Rijks kreeg in 2017 een Michelin ster toegekend. Hij serveert voornamelijk Nederlandse en Belgische gerechten. Mocht je geen afspraak kunnen maken bij Rijks, dan kun je altijd eens een thuiskok in Amsterdam inhuren.

–          Nummer 96: Dennis Huwae:

Dennis Huwae is een nieuwkomer in de top 100 lijst. Zijn restaurant Daalder in Amsterdam heeft maar liefst twee Michelin sterren. Zijn gerechten staan bekend om hun prachtige presentaties, soms ook grappig gepresenteerd.

Wanneer de restaurants weer open mogen, zal het de eerste maanden een top drukte van jewelste zijn bij bovenstaande restaurants. Mocht je te laat zijn met reserveren, dan kun je alsnog thuis genieten van hoogstaande gerechten. Met een thuiskok in Amsterdam komt er een ware chef kok bij jou thuis gerechten klaarmaken.

https://chefstbl.com/kok-aan-huis-Amsterdam/