De 10 Ambachten
Image default
Bedrijven

Is een huis verkopen aan een opkoper verstandig?

Is een huis verkopen aan een opkoper verstandig?

Veel mensen vragen zich af hoe je het verstandigst een huis kan verkopen. Uw huis verkopen is een spannende en onzekere onderneming en daarom worden vaak verkoopmakelaars ingeschakeld voor meer zekerheid. Er zijn veel verschillende manieren waarop u uw huis kunt verkopen zoals zelf uw huis verkopen, huis verkopen aan een opkoper, huis verkopen met een verkoopmakelaar enz. Bij iedere manier van verkopen hoort een bepaalde mate van onzekerheid en zelfstandigheid. Wilt u alvast meer informatie over uw huis verkopen aan een opkoper? Dan kunt u terecht op de website van Sons Real Estate.

 

Zelf huis verkopen

Als u zelf uw huis wilt verkopen kunt u zelf alles bepalen over de verkoop van uw huis zoals de verkoopprijs, de bezichtigingen en het koopcontract. Dit geeft veel vrijheid en duidelijkheid, maar u moet dit wel allemaal zelf regelen en bijhouden. Een verkoopmakelaar heeft meer middelen om uw huis te promoten en meer kennis om een goede verkoopprijs op te maken en een koopcontract op te stellen. Daarom kan het langer duren voordat mensen een bezichtiging aanvragen en er is meer onzekerheid over de verkoop van uw huis. Daarnaast kost het veel tijd en moeite om zelf uw huis te verkopen omdat u alles zelf zou moeten regelen. 

 

Huis verkopen met een verkoopmakelaar

Er valt veel last van uw schouders als u uw huis verkoopt met een verkoopmakelaar. Een verkoopmakelaar bepaalt de juiste verkoopprijs, maakt professionele foto’s van uw huis, zet uw huis op Funda, leidt de bezichtigingen en stelt het koopcontract op. U hoeft dus haast niks meer te doen. De onzekerheid blijft echter hoog, want een verkoopmakelaar kan niet verzekeren dat uw huis verkocht is voor een bepaalde tijd. Daarnaast kunt u na de verkoop van uw huis duizenden euro’s aftikken aan makelaarskosten.

 

Huis verkopen aan een opkoper

Als u uw huis verkoopt aan een opkoper heeft u het beste van beide werelden. Bij zelf uw huis verkopen is het fijn dat u zelf alles bepaalt en bij uw huis verkopen met een verkoopmakelaar is en fijn dat alle taken van u over worden genomen. Het verschil is dat bij een huis verkopen aan een opkoper geen nadelen aan zitten zoals onzekerheid of kosten. De opkoper kan direct uw huis opkopen, regelt alle zaken die nodig zijn voor de verkoop en rekent geen kosten. Dus is het verstandig om uw huis te verkopen aan een opkoper? Ja, uw huis verkopen aan een opkoper is de verstandigste keuze.

Wilt u ook de verstandigste keuze maken bij het verkopen van uw huis? Kijk dan op de website van Sons Real Estate. 

https://sonsrealestate.nl/is-een-huis-verkopen-aan-een-opkoper-verstandig/